Video Remanierea Guvernului. Dragnea o lasă pe Dăncilă să decidă paşii următori | VIDEO

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că aşteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să decidă de sărbători dacă vrea să vină cu remanierea Guvernului în Parlament, susţinând că a dat asigurări premierului că majoritatea PSD-ALDE are şi cu 30 de voturi în plus faţă de necesar.

695 afișări

"Am avut o discuţie luni (...) Am stabilit ca doamna premier să decidă dacă merge pe această variantă sau vine cu o propunere în Parlament. Oricum, după ziua de ieri când preşedintele a ieşit şi ne-a spus că nu este de acord cu ţinuta unora nu mai era timp să vină în Parlament astăzi. Premierul să decidă de sărbători dacă vrea să vină în Parlament", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă soluţia bună este remanierea prin Parlament, Dragnea a afirmat: "Cu Iohannis la Cotroceni nu te mai poţi baza că vreo soluţie e bună. Noi i-am prezentat premierului că avem majoritate în Parlament, acum suntem cu interimar şi vedem ce facem. (...) La orice vot în plen putem avea peste 30 de voturi în plus, nu e problemă cu majoritatea".

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi seară preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire ca miniştri interimar a Anei Birchall la Justiţie, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Anterior, şeful statului a declarat că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici