Revolta lui Musk: preţurile automobilelor Tesla sunt „jenante”

Antreprenorul american a definit astfel preţurile care au crescut puternic în ultimele luni, dar susţine că există loc pentru ca preţurile să revină la niveluri „normale”.

4770 afișări
Imaginea articolului Revolta lui Musk: preţurile automobilelor Tesla sunt „jenante”

Revolta lui Musk: preţurile automobilelor Tesla sunt „jenante”

Elon Musk a spus că doreşte să scadă preţurile automobilelor Tesla. În cadrul întâlnirii online pe care a avut-o cu acţionarii pentru a comenta performanţa celui de-al doilea trimestru, CEO-ul Tesla ar fi definit preţurile actuale ale maşinilor electrice americane drept „jenante”, susţine Autonews.

În prezent, un Tesla Model 3 costă 57.490 de euro în Europa şi 46.990 de dolari în America. „Ne-am mărit preţurile de câteva ori... Preţurile sunt sincer la niveluri jenante. Dar am avut multe probleme în lanţul de aprovizionare şi în producţie am avut un inflaţie nebună”.
Musk crede că situaţia se va îmbunătăţi în curând: „Cred că inflaţia va scădea spre sfârşitul anului... nu este o promisiune, dar sper că la un moment dat am putea reduce puţin preţurile”.

Principala problemă a preţurilor este combinaţia dintre inflaţie şi problemele lanţului de aprovizionare. „În acest moment, problema noastră este în principal producţia”.

Musk crede că marca va continua să se îmbunătăţească în restul anului: „Am avut multe săptămâni de producţie a 30.000 de maşini, aşa că eu cred că o săptămână de 40.000 de maşini este la îndemâna noastră până la sfârşitul anului”.

În ciuda problemelor, Tesla tocmai şi-a încheiat cea mai productivă lună la nivel global. Acum, compania americană va încerca să continue ascensiunea către un volum total de peste 1.200.000 de vehicule.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici