Rezultate alegeri parlamentare 2012 BRAŞOV

USL a câştigat cu peste 50 la sută toate cele 12 colegii din judeţul Braşov, în timp ce ARD, care s-a clasat pe locul al doilea, ar urma să aibă un singur reprezentant în Parlament, fiind vorba despre fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, potrivit rezultatelor finale ale BEJ.

4727 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 BRAŞOV

Rezultate alegeri parlamentare 2012 BRAŞOV (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Lista mandatelor la Camera Deputaţilor:

Zamfir Daniel Cătălin - USL - PNL 

Ochi Ion - USL - PSD

Donţu Mihai Aurel - USL - PNL

Niţă Constantin - USL - PSD

Niţă Emil - USL - PSD

Andronache Gabriel - ARD - PDL

Adam Ioan - USL - PSD

Diniţă Ion - USL - PC

Petre Roman - USL - PNL

Ialomiţianu Gheorghe - ARD - PDL    . 

Lista mandatelor la Senat: 

Grapă Sebastian - USL-PNL;

Coste Marius - PPDD;

Chiriac Viorel - USL-PSD;

Popa Nicolae Vlad - ARD-PDL;

Ghişe Ioan - USL-PNL;

Neculoiu Marius - USL-PNL

Potrivit rezultatelor finale oferite de reprezentantul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Braşov, Claudiu Petra, USL a obţinut peste 50 la sută din voturi în toate cele 12 colegii din judeţ, patru la Senat şi opt la Camera Deputaţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La distribuirea de la nivel judeţean, ARD va primi un singur mandat de deputat, cel care a obţinut cel mai mare număr de voturi, acesta fiind candidatul Gheorghe Ialomiţianu" a spus, luni, într-o conferinţă de presă, Claudiu Petra.

Pe formaţiuni şi alianţe politice, pentru Camera Deputaţilor, USL a obţinut 115.950 de voturi din totalul de 206.108 voturi valabil exprimate, ARD - 39.569 voturi, PPDD - 19.458 voturi, UDMR - 13.048 voturi, PRM - 5.525 voturi, PER - 4.924 voturi, FDGR - 3.685 voturi.

Pentru Senat, din totalul de 206.166 de voturi valabil exprimate, USL a obţinut 117.392 de voturi, ARD - 41.164 voturi, PPDD - 21.255 voturi, UDMR - 13.088 voturi, PRM - 6.445 voturi, PER - 5.917 voturi.

La Camera Deputaţilor, candidatul USL care a obţinut cele mai multe voturi este fostul ministru al IMM-urilor deputatul Constantin Niţă, care este şi preşedinte al PSD Braşov. El a candidat în Colegiul 4 şi a obţinut 16.943 de voturi.

Niţă a fost urmat de Ion Diniţă, preşedintele PC Braşov, cu 16.417 voturi în Colegiul 7.

Fostul prim-ministru Petre Roman, care a candidat în Colegiul 8 la Camera Deputaţilor, a obţinut 13.280 de voturi, clasându-se pe penultimul loc ca număr de voturi dintre candidaţii USL.

Contracandidatul acestuia a fost Gheorghe Ialomiţianu, care a obţinut cel mai bun rezultat dintre candidaţii ARD, respectiv 6.115 voturi.

În judeţul Braşov, prezenţa la vot a fost de 42,51 la sută. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici