Scandal în Parlament după adoptarea creşterilor salariale. PNL aduce acuzaţii de fraudă: În sală au fost 168 de deputaţi, nu 184/ Dragnea: Să numere, nu e treaba mea, s-o ia şi pe Anastase - FOTO, VIDEO

Adoptarea legii pentru aprobarea OUG 20 este contestată, în condiţiile în care deputatul PNL Mircea Toader şi independentul Remus Cernea au cerut apel nominal, iar majoritatea parlamentară a respins solicitarea, numărătoarea PNL susţinută de fotografii arătând 168 de aleşi prezenţi, nu 184.

5537 afișări
Imaginea articolului Scandal în Parlament după adoptarea creşterilor salariale. PNL aduce acuzaţii de fraudă: În sală au fost 168 de deputaţi, nu 184/ Dragnea: Să numere, nu e treaba mea, s-o ia şi pe Anastase - FOTO, VIDEO

Scandal în Parlament după adoptarea creşterilor salariale. PNL aduce acuzaţii de fraudă: În sală au fost 168 de deputaţi, nu 184 - FOTO, VIDEO

Dragnea despre votul privind majorările salariale: Să numere, nu e treaba mea, s-o ia şi pe Anastase

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat luni seara acuzaţiile liberalilor potrivit cărora legea privind măririle salariale pentru medici şi profesori a fost adoptată fraudulos, spunând că dacă intenţionează să facă plângere să o ia şi pe Roberta Anastase cu ei.

''Habar n-am ce imagini arată liberalii. Eu am fost, am votat. Au imagini, au dovezi, au altceva, să conteste cei care au condus şedinţa şi care conduc Camera Deputaţilor trebuie să răspundă la aceste lucruri (…) A existat dorinţă din partea tuturor colegilor mei ca această lege să fie votată. Ceea ce am şi făcut: am ridicat mânuţa şi am votat'', a declarat Dragnea.

În ceea ce priveşte acuzaţia de abuz în serviciu la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, liderul PSD a spus că nu este treaba lui.

''Să-o ia şi pe Roberta Anastase cu ei. Barem dacă se fac nişte cercetări, să se facă la pachet. Nu ştiu, este problema lor (…) Să numere voturile, să numere pozele, chiar nu e treaba mea'', a adăugat liderul PSD.

Întrebat de ce nu s-a votat electronic, ci prin ridicarea mâinii, Dragnea a spus că este o întrebare pe care şi-o pune şi el, adăugând că ''de câte ori se va cere reluarea votului pentru această lege'' el va fi prezent şi va vota.

Majoritatea parlamentară a respins solicitarea de apel nominal care a aparţinând deputatul PNL Mircea Toader, care a cerut ca astfel să fie verificat cvorumul de şedinţă.

Deputatul independent Remus Cernea a cerut, de asemenea, apel nominal, afirmând că în sală nu sunt 180 de oameni.

''Apelul nominal înseamnă să ştim adevărul, dacă suntem sau nu în cvorum. Nu avem cum să numărăm 170-180 de voturi într-o singură secundă. Întreaga ţară aşteaptă de la noi responsabilitate şi respectarea cu stricteţe a procedurilor. Nu suntem 180 şi ceva de oameni în sală. Acest lucru terbuie verificat prin apel nominal altfel suntem într-o uriaşă fraudă. Ar fi trist ca acest Parlament să îşi încheie activitatea printr-o uriaşă fraudă", a declarat Remus Cernea.

PNL a declarat, la finalul şedinţei de vot, că liberalii verifică dacă cvorumul de şedinţă a fost îndeplinit. Partidul a publicat ulterior pe pagina de Facebook mai multe fotografii din care reiese că în sală nu s-ar fi aflat 184 de deputaţi.

''Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168(!) Cum pot crede cei care aşteaptă de la PSD măriri de salarii că le vor şi primi când văd că PSD a fraudat chiar votul prin care promite aceste beneficii?!?'', au acuzat liberalii.

Deputaţii au adoptat luni după-amiază legea pentru aprobarea OUG 20 care prevede mai multe creşteri salariale pentru bugetari cu 184 de voturi "pentru", un singur deputat refuzând să îşi exprime votul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici