Schimb de replici Geoană-Băsescu privind exporturile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că principalul motiv al acordului cu FMI a fost legat de riscul de depreciere a monedei naţionale şi a reacţionat dur în momentul în care liderul PSD a spus că, din cauza ineficienţei programului anticriză, numeroase firme s-au închis şi exporturile au căzut.

29 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici Geoană-Băsescu privind exporturile

Schimb de replici Geoană-Băsescu privind exporturile

"E important ca Mircea Geoană să înţeleagă acordul cu FMI", a spus Băsescu, Geoană replicând că a negociat cu Fondul înaintea sa.

"Riscul de depreciere a monedei naţionale era uriaş", a spus Băsescu, adăugând că scopul acordului a fost ca BNR să aibă suficienţi bani încât să ţină cursul în frâu.

Şeful statului a spus că este mulţumit de neimpozitarea profitului reinvestit.

Mircea Geoană a spus că programul anticriză e suficient, că 120.000 de firme şi-au închis poţile şi că exporturile au căzut.

"Ce piaţă a căzut la export?", a replicat Băsescu, insistând de mai multe ori ca Geoană să indice la ce se referă.

Ulterior şeful statului a spus că au crescut exporturile în Germania, Olanda, Italia.

Urmăreşte aici dezbaterea live!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici