Şeful INS, Vergil Voineagu: Mie mi se pare că a fost un referendum organizat corect

Şeful Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, a declarat marţi, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că a fost audiat ca martor şi că, în opinia lui, referendumul din 29 iulie a fost unul corect organizat.

917 afișări
Imaginea articolului Şeful INS, Vergil Voineagu: Mie mi se pare că a fost un referendum organizat corect

Şeful INS, Vergil Voineagu: Mie mi se pare că a fost un referendum organizat corect (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Mie mi se pare că a fost un referendum organizat corect", a declarat Voineagu.

Şeful INS a mai spus că populaţia de la ultimul recensământ nu a fost încă stabilită şi, prin urmare, nu poate fi folosită la alcătuirea listelor electorale. "Nu o avem şi nici poate fi folosită în stabilirea listelor electorale", a spus el, precizând că datele finale ale recensământului vor fi cunoscute în semestrul II al anului viitor.

Şeful INS, Vergil Voineagu, a venit, marţi, la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiat în calitate de martor în cazul şefului Direcţiei Evidenţa Persoanelor, Constantin Manoloiu.

INS a transmis în 1 august Curţii Constituţionale că rezultatele provizorii ale recensământului din 2011 au fost publicate în 2 februarie 2012, iar cele definitive vor fi făcute publice în semestrul al doilea al anului 2013 şi că rezultatele provizorii "nu permit dezagregarea pe grupe de vârstă, implicit a populaţiei în vârstă de 18 ani şi peste".

"În sistemul statisticii oficiale din România nu există surse de date care să permită stabilirea numărului cetăţenilor români cu drept de vot, în sensul legislaţiei în vigoare, la data de 29 iulie 2012 sau la oricare altă dată calendaristică", a arătat INS în răspunsul transmis Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici