Şeful PNL Tulcea îl contrazice pe Iohannis: Trebuie să existe dezbatere între candidaţi

Liderul PNL Tulcea, Ştefan Ilie, a scris pe Facebook că trebuie să existe dezbatere între candidaţii la preşedinţie, la doar câteva ore după ce Klaus Iohannis a anunţat că „nu poate exista nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor”.

1389 afișări
Imaginea articolului Şeful PNL Tulcea îl contrazice pe Iohannis: Trebuie să existe dezbatere între candidaţi

Şeful PNL Tulcea îl contrazice pe Iohannis: Trebuie să existe dezbatere între candidaţi

Şeful PNL Tulcea, Ştefan Ilie, a spus, marţi, într-o postare pe Facebook că dezbaterile sunt „tradiţii de neevitat în democraţiile lumii”.

„Sunt de părere că trebuie să existe dezbatere între candidaţii la preşedinţie. Astfel de întâlniri sunt tradiţii de neevitat în democraţiile lumii. Uneori ele sunt memorabile, alteori sunt terne. Uneori produc idei, alteori doar show. Din Statele Unite, în Europa Occidentală, până în democraţiile mai tinere din fostul bloc comunist şi de aici mai departe, întâlnirile între candidaţi în faţa oamenilor sunt cutume respectate aproape fără excepţie. Ţin de esenţa jocului democratic. Pentru că acolo, de fapt, candidaţii vorbesc nu atât unul cu altul, ci vorbesc cu cetăţenii. Asta e tot ce contează”, spune şeful PNL pe reţeaua de socializare.

Acesta susţine că înţelege motivele pentru care Klaus Iohannis nu vrea să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, „o persoană care a produs atât de mult rău acestei ţări”, dar afirmă că, în democraţie, dialogul este fundamental.

„Înţeleg reţinerea Preşedintelui de a dialoga cu V. Dăncilă. Dincolo de ororile pe care aceasta le produce împotriva limbii române, este dificil să stai de vorbă cu o persoană care a produs atât de mult rău acestei ţări, exponenta unui partid care nu doar a ignorat vocea sutelor de mii de oameni ieşiţi în stradă, ci şi a astupat-o cu forţa. Dar în democraţie, dialogul este fundamental”, a mai spus liderul liberal.

Klaus Iohannis a anunţat marţi, tot pe Facebook, motivele pentru care a hotărât să nu accepte o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale.

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democraţia, după ce a sfidat sistematic valorile şi principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în faţa corupţilor şi penalilor în toţi aceşti ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD şi care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate şi să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, a spus Iohannis.

Viorica Dăncilă l-a provocat pe Klaus Iohannis la cel puţin două dezbateri electorale în campania dinaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor, însă preşedintele României a refuzat.

Taguri:
pnl,
dezbateri,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici