Udrea: Când are probleme cu corupţia, PSD acuză jocuri politice. Ponta primea ordine de la Năstase?

Liderul PDL Bucureşti Elena Udrea a declarat, răspunzând acuzaţiilor PSD privind implicarea puterii în arestarea preşedintelui CJ Argeş, că atunci când are probleme cu corupţia, PSD acuză jocuri politice, ea întrebându-se dacă procurorul Victor Ponta primea ordine de la premierul Adrian Năstase.

32 afișări
Imaginea articolului Udrea: Când are probleme cu corupţia, PSD acuză jocuri politice. Ponta primea ordine de la Năstase?

Udrea: Când are probleme cu corupţia, PSD acuză jocuri politice. Ponta primea ordine de la Năstase? (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu mă întreb dacă domnul procuror Ponta primea ordine de la Năstase, când avea activitate de procuror, pentru că altfel nu-mi explic de ce este aşa de sigur că se fac presiuni politice sau se dau ordine din partea politicului asupra procurorilor. Este evident când toată conducerea unui partid iese să protesteze împotriva justiţiei, să acuze intervenţii politice atunci când unul dintre ai lor are probleme, este evident ce fel de politică urmează să facă în continuare PSD", se întreabă Elena Udrea, citată de RFI.

Ea susţine că PSD nu a reuşit să renunţe la "vechile practici": "Păcat că PSD, chiar aşa, cu un fost procuror în frunte, nu reuşeşte să se dezbare de practicile care l-au consacrat de-a lungul timpului. Ne-amintim de ei cu Bivolaru la Parchet, ne-amintim de protestele din timpul anchetelor şi percheziţiilor la Adrian Năstase acasă. Ar trebui să vină vremea să înveţe şi ei că totuşi justiţia se respectă".

"Ne-am obişnuit ca PSD atunci când are probleme cu corupţia, să acuze jocuri politice. Dacă se întâmplă să fie de la PDL persoana care are probleme cu justiţia, atunci sigur, este corupt şi tot partidul este corupt, dar dacă e de la PSD, sunt jocuri politice...", afirmă preşedintele PDL Bucureşti.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost stabilizat în cursul nopţii, este conştient şi va supus unor investigaţii suplimentare pentru ca medicii să vadă care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul Şerban Brădişteanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care a făcut un atac de cord, joi seară, la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea sa preventivă, a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitală.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a venit, joi seară, la Spitalul Floreasca, pentru a-l vizita pe preşedintele CJ Argeş, declarând presei că în cazul lui Constantin Nicolescu s-a dat ordin politic de la Traian Băsescu şi Daniel Morar şi menţionând că vinovaţii vor trebui să plătească.

"Am venit să-i spun în primul rând să reziste. Sunt o mulţime de oameni alături de el. Şi am venit să-i spun că cei care au comis o nedreptate vor da socoteală", a declarat preşedintele PSD.

Ponta a menţionat că dacă s-ar fi respectat legea, Constantin Nicolescu s-ar fi aflat acasă, sănătos. El a precizat că se referă la legea potrivit căreia un om poate fi judecat în libertate dacă nu reprezintă pericol public.

Liderul PSD a spus că este clar că în cazul lui Nicolescu s-a acţionat la ordinul politic al preşedintelui Traian Băsescu şi al şefului DNA, Daniel Morar, şi că cei doi "trebuie să plăteasca pentru ce ne fac şi pentru că încalcă legea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici