Victor Negrescu (PSD), despre aprobarea PNRR: Pare o acceptare din milă

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu spune că aprobarea PNRR de către Comisia Europeană pare „o acceptare din milă”: A fost doar un exerciţiu politic de imagine făcut de un preşedinte de dreapta al Comisiei Europene supărat că partidul său a pierdut alegerile în Germania.

396 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu (PSD), despre aprobarea PNRR: Pare o acceptare din milă

Sursa foto: Mediafaxfoto

„În ultimul ceas, printre ultimele state europene, avem în final un plan acceptat. România merita mai mult. România putea mai mult. Uitându-mă la mesajele transmise de preşedintele Comisiei Europene, pare o acceptare din milă, pentru un guvern din aceeaşi familie politică, care a eşuat dramatic în a gestiona pandemia şi campania de vaccinare. Dovada acestui lucru este insistenţa cu care s-a punctat nevoia de a implementa reformele anti-sociale incluse în PNRR, deşi guvernarea de dreapta nu avea niciun mandat să asume în numele românilor aceste măsuri pentru mulţi ani de acum încolo”, crede vicepreşedintele PSD.

Acesta reaminteşte că PNL şi USR au pierdut luni bune pentru România în procesul de aprobare a planului şi că primii bani vor veni la finalul anului, deşi majoritatea statelor europene au cheltuit deja avansul şi se pregătesc de o nouă etapă în implementarea planurilor lor.

„Multe întrebări importante rămân. Menţionez doar câteva dintre ele: Îîn ce măsură asumarea de către Guvernul României a creşterii taxelor prin PNRR va ajuta la redresarea economică a României? În documentul aprobat de Bruxelles, Guvernul PNL-USR se angajează la creşterea taxei pe proprietate, a taxei pe profit şi eliminarea regimurilor fiscale stimulative pentru sectoare cheie din economia românească (exemple: IT, construcţii, produsele bio, etc.). În ce măsură îngheţarea pensiilor şi blocarea legii pensiilor actuală va ajuta populaţia României deja îmbătrânită să aibă speranţa unui viitor mai bun şi cum va afecta acest lucru consumul care a fost elementul central în dezvoltarea economică a României din ultimii ani? Propunerile făcute de Guvernul de dreapta sunt clar anti-sociale. Cum va fi cheltuit avansul din PNRR (1,8 miliarde grant şi 1,8 miliarde împrumut) şi cum se va asigura Guvernul că poate contracta minim 10 miliarde de euro până la finalul anului 2022 în contextul în care nu există nici până în prezent măsuri de implementare? Provocarea este să nu rămânem cu avansul şi cu un împrumut ce trebuie dat înapoi fie direct, fie prin taxe europene”, susţine Victor Negrescu.

Aceasta spune că toată suma, de 29 de miliarde de euro este de fapt un împrumut pe care trebuie să îl folosim la dezvoltarea României. Dacă banii se vor duce ca şi zecile de miliarde deja împrumutate de PNL şi USR, atunci nu există nicio şansă să se facă ceva bun pentru români, mai spune europarlamentarul.

„Aşa cum estimam, astăzi a fost doar un exerciţiu politic de imagine făcut de un preşedinte de dreapta al Comisiei Europene supărat că partidul său a pierdut alegerile în Germania şi că îşi termină mandatul fără speranţa de a continua în această postură. Liderii PNL s-au băgat şi ei în poză pentru a marca o dreapta politică în derivă şi în pierdere de viteză la nivel european”, a adăugat social-democratul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici