Zamfir: Sper din suflet ca PNL să nu-l propună pe Virgil Popescu în Guvernul Ciolacu

  • Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a creat un haos legislativ în acest domeniu vital pentru economie, declară senatorul PSD Daniel Zamfir.
  • Preşedintele Comisiei Economice a Senatului spune că „ar fi o crimă să închizi capacităţi de producţie”, în plină criză energetică.
366 afișări
Imaginea articolului Zamfir: Sper din suflet ca PNL să nu-l propună pe Virgil Popescu în Guvernul Ciolacu

Daniel Zamfir îl critică, joi, la RFI, pe ministrul Virgil Popescu, în contextul crizei din energie.

„Eu sper din suflet ca PNL să nu vină cu această propunere atunci când se va face noul Guvern, Guvernul Ciolacu. Este evident pentru toată lumea că la Ministerul Energiei lucrurile au fost gestionate extrem de prost şi gândiţi-vă doar în acest an câte ordonanţe s-au emis, ca să corecteze vechile ordonanţe. Este inadmisibil să se creeze acest haos legislativ în acest domeniu extrem de important, dacă nu chiar vital pentru economia românească. Ca să nu mai vorbesc de faptul că politica în ansamblu a fost una greşită. E inacceptabil să angajezi România în acest proces care să ducă la punerea pe butuci a economiei naţionale. Nu l-a obligat nimeni pe ministrul Popescu să angajeze acest calendar (de închidere a capacităţilor pe cărbune-n.r.)”, a spus preşedintele Comisiei Economice a Senatului.

Măsurile adoptate de Guvern în domeniul energiei au fost girate şi de PSD, care se află la Putere, iar despre acest lucru, senatorul social-democrat a răspuns: „Nu. Vreau să vă aduc aminte că aceste decizii au fost asumate în PNRR, în momentul ăla PSD nu era la guvernare, deciziile au fost luate de Guvernul Cîţu, cu domnul Ghinea şi cu domnul Popescu. Noi cei de la PSD am reclamat foarte tare faptul că nu avem acces la ceea ce s-a negociat în PNRR”.

Daniel Zamfir mai spune că „în acest context internaţional, să-ţi închizi capacităţile de producţie ar fi o crimă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici