Alergiile de sezon se confundă uşor cu rinitele. Iată sfaturile medicului alergolog

  • Simptomele unei alergii sunt deseori confundate cu cele ale unei rinite.
  • Medicii alergologi îi pot ajuta pe români să afle dacă şi la ce sunt alergici.
  • În perioada actuală, cele mai frecvente alergii sunt cele la polen.
  • Numărul persoanelor alergice la ambrozie se măreşte de la an la an.
817 afișări
Imaginea articolului Alergiile de sezon se confundă uşor cu rinitele. Iată sfaturile medicului alergolog

Alergiile de sezon se confundă uşor cu rinitele. Iată sfaturile medicului alergolog

Una din cinci persoane suferă de rinită alergică. Este cea mai întâlnită afecţiune alergică, aproximativ un sfert din populaţia globală, dezvoltând-o pe parcursul întregii vieţi, măcar o dată.  
 
Cei care se confruntă cu alergii fie ele la plante, produse alimentare sau acarieni, ştiu că nu este de glumă. 
Medicul alergolog oferă detalii despre perioada pe care o traversăm chiar acum.
 
„Dacă ne referim la perioada actuală, suntem în plin sezon de polenuri, variate clase de polenuri ne sensibilizează, pornind cu polenul de arbori care apare mai devreme în cursul primăverii şi în curând va începe polenul de ambrozie, care din păcate sensibilizează un număr foarte mare de persoane, din ce în ce mai mare, de la un an la celălalt”, a spus Adriana Cămuescu, medic primar alergologie şi imunologie clinică.
 
Totodată cei care nu se ştiu cu alergii sau dacă au o răceală care nu trece cu tratamente inflamatorii, pot apela cu încredere la specialişti. Există mai multe teste pe care le pot face pentru a afla dacă şi la ce sunt alergici. 
 
„Bineînţeles că putem să facem o varietate de teste pornind de la testele cutanate, testele pe piele pe care le aplicăm frecvent, pentru alergiile la alergenii respiratori, praf, polen mucegai, piele de animale, şi avem testele de laborator, testele din sânge, aşa numitele paneluri care investighiază anticorpii faţă de molecula de alergeni globală, întreagă, molecula întreagă, şi avem teste mai rafinate mai sensibile care testează anticorpi faţă de fiecare bucăţică relevantă din molecula unui alergen”, a continuat dr. Adriana Cămuescu.
 
Deseori, chiar şi în rândul medicilor se pot crea confuzii. Simptomele unei alergii sunt asemănătoare cu cele ale unei viroze. Anca este mamă şi a trecut printr-o astfel de confuzie cu unul dintre copiii ei.
 
„Din luna iulie acum doi ani băiatul meu cel mare avea simptome foarte asemănătoare cu cele de rinită. Adică, avea nasul tot timpul înfundat, mai şi tuşea, se mai întâmpla să şi strănute. Motiv pentru care mai multe săptămâni la rând, îl tot tratam de rinită, am fost inclusiv la medic, la pediatru, la ORL. Abia la a treia întâlnire cu medicul ORL-ist, ne-a atras atenţia că s-ar putea totuşi să fie vorba despre ceva alergic şi atunci am mers să vedem un alergolog care ne-a recomandat analize şi în felul ăsta am aflat că el este alergic pe o scară 5 din 5 la ambrozie”, a afirmat Anca, mamă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici