Ghid de alimentaţie sănătoasă. 5 modalităţi testate care îmbunătăţesc digestia

  • Chiar dacă multe persoane au o dietă sănătoasă şi echilibrată, este posibil să nu absorbi toţi nutrienţii esenţiali din masă.
  • Numai atunci când alimentele consumate sunt digerate corect, colonul poate absorbi nutrienţii din ele şi îi poate face să circule în diferite părţi ale corpului pentru a fi folosiţi de organe.
  • În plus, o digestie deficitară poate duce şi la simptome digestive ocazionale, cum ar fi tulburări de stomac, gaze, arsuri la stomac, greaţă, constipaţie sau diaree.
3344 afișări
Imaginea articolului Ghid de alimentaţie sănătoasă. 5 modalităţi testate care îmbunătăţesc digestia

Ghid de alimentaţie sănătoasă. 5 modalităţi testate care îmbunătăţesc digestia

 Iată 5 modalităţi testate pentru a vă îmbunătăţi digestia:

  • Mâncaţi o masă caldă
Asiguraţi-vă că masa este caldă, indiferent de ora la care o luaţi. Mâncarea caldă şi proaspăt gătită este digerată uşor de organism. A mânca mâncare rece sau ceva direct din frigider poate încetini puterea digestivă, cunoscută şi sub numele de Agni. Aceasta poate încetini ritmul în care alimentele sunt digerate în organism, ducînd la tulburări digestive.
 
  • Mâncaţi atunci când vă este foame
Nu vă forţaţi niciodată să luaţi o masă sau o gustare dacă nu vă este foame. Este într-adevăr esenţial să aveţi trei mese şi două gustări pe zi, dar mâncatul forţat nu ajută prea mult. Încercaţi să urmaţi un program, astfel încât să vă fie automat foame la aceeaşi oră în fiecare zi. De asemenea, nu vă umpleţi farfuria cu tot felul de alimente. Serviţi în funcţie de nivelul de foame. Acest lucru ar preveni episoadele de supraalimentare, iar corpul va avea timp să digere corect alimentele.
 
  • Mestecaţi bine mâncarea
Procesul de digestie începe în gură. Dinţii noştri descompun mâncarea în bucăţi mai mici, ceea ce face mai uşor pentru enzima digestivă să o descompună mai departe. O mestecare deficitară este legată de o absorbţie scăzută a substanţelor nutritive. Mestecatul ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de stres şi la îmbunătăţirea digestiei. Aşadar, mestecaţi mâncarea până devine pastă.
 
  • Nu mâncaţi alimente incompatibile
Pe lângă mâncatul corect, trebuie să aveţi grijă să asociaţi grupele potrivite de alimente. Consumul de alimente incompatibile, cum ar fi laptele cu fructe sau legume, fasolea cu ouă sau fructe, poate, de asemenea, să vă perturbe sănătatea digestivă. Alimentele împerecheate incorect pot creşte riscul de indigestie. Pe de altă parte, împerecherea corectă a alimentelor poate, de asemenea, să accelereze procesul de digestie.
 
  • Hidrataţi-vă
Apa joacă mai multe funcţii în corpul nostru, iar cea mai frecventă este digestia alimentelor. Un aport scăzut de lichide poate duce la constipaţie şi la alte probleme de sănătate, cum ar fi durerile de cap şi pietrele la rinichi. De asemenea, deshidratarea vă poate face să vă simţiţi flămânzi şi vă poate face să mâncaţi în exces. Aşadar, asiguraţi-vă că beţi suficiente lichide într-o zi. Asta include apă, sucuri proaspăt stoarse şi ceaiuri din plante.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici