Video 67 de localităţi din patru judeţe au rămas fără energie electrică la ora 10.00 / O tânără din Constanţa a născut în şenilată ISU

67 de localităţi din judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa erau, la ora 10.00, nealimentate total sau parţial cu energie electrică, potrivit unei situaţii transmise de E-Distribuţie Dobrogea.

1915 afișări

În judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 26 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parţial şi 448 posturi de transformare, fiind afectate total sau parţial 43 localităţi, respectiv Bărăganu, Potârnichea, Moviliţa, Răzoare, Lipniţa, Gorun, Carvanul Mare, Carvanul Mic, Cuingiuc, Galiţa, Gârlita, Esichioi, Ostrov, Peştera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credinţa, Veteranu, Peştera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanţu, Agigea, Petroşeni, Cogealac, Călugăreni, Nistoreşti, Kogălniceanu, Lumina, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albeşti,Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzaru, Viroaga, Lazu).

Totodată, în judeţul Tulcea este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune total şi 4 parţial , precum şi 28 posturi de transformare, fiind afectate 6 localităţi, respectiv Cerbu, Rahmanu, Haidaru, Calica, Colina, Dunavaţul de Jos.

În judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 4 linii electrice aeriene de medie tensiune, iar 6 parţial, 101 posturi de transformare, fiind afectate 17 localităţi: Curăţeşti, Luptători, Tăriceni, Săruleşti Gară – parţial, Zimbru, Ceacu – parţial, Cuza Vodă, Călarasii Vechi, Jegălia, Bogata, Ciocaneşti, Dorobanţu, Ştefan Vodă, Radu Negru, Perişoru, Ştefan cel Mare, Drajna.

În judeţul Ialomiţa au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune parţial, 3 posturi de transformare, fiind afectată parţial localitatea Miloşeşti.

E-Distribuţie Dobrogea transmite că, în pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a temperaturilor foarte scăzute şi a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 20 metri, echipele vor lucra continuu pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Peste 40 de localităţi din Constanţa sunt fără curent electric, iar jumătate dintre ele nu au nici apă, din cauza lipsei de energie la staţiile de pompare, la mai bine de 24 de ore după ce viscolul a provocat mai multe avarii în reţeaua de electricitate din judeţ, informează corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii ISU spun că în ultimele 24 de ore au fost salvate 504 persoane, blocate în 224 de autoturisme, în special de pe drumurile dintre Constanţa şi Valu lui Traian şi Constanţa - Ovidiu. De asemenea, pompierii au avut şi zeci de intervenţii în judeţ, în sprijinul unor persoane care au avut nevoie de ajutor medical, facilitând transportul acestora la unităţile sanitare.

O situaţie deosebită s-a petrecut în cursul nopţii, când, la ora 00.34, o tânără în vârstă de 21 de ani a devenit mămică, născând într-o şenilată a ISU rămasă blocată în zăpadă. Tânăra mamă a fost asistată de doi paramedici SMURD, la rândul lor coordonaţi prin telefon de un medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Naşterea a decurs fără probleme deosebite, femeia aducând pe lume un băieţel, ce va fi botezat Ionuţ Andrei. În cele din urmă, după mai multe ore, o ambulanţă a ajuns la şenilată, preluându-i pe mamă, nou-născut şi o altă tânără gravidă, transportându-i în siguranţă la Spitalul din Băneasa.

Peste 40 de localităţi din Constanţa sunt şi la această oră fără curent electric, iar jumătate dintre ele nu au nici apă, din cauza lipsei de energie la staţiile de pompare, la mai bine de 24 de ore după ce viscolul a provocat mai multe avarii în reţeaua de electricitate din judeţ.

Reprezentanţii inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa spun că aproximativ 18.000 de persoane nu au nici în prezent energie electrică, din cauza viscolului 43 de localităţi fiind afectate total sau parţial de lipsa curentului electric.

Astfel, potrivit E-Distribuţie, sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00, în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 26 de linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parţial şi 448 posturi de transformare, fiind afectate total sau parţial 43 de localităţi - Bărăganu, Potârnichea, Moviliţa, Răzoare, Lipniţa, Gorun, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Cuiugiuc, Galiţa, Gârliţa, Esechioi, Ostrov, Peştera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credinţa, Veteranu, Peştera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanţu, Agigea, Petroşeni, Cogealac, Călugăreni, Nistoreşti, Kogălniceanu, Lumina, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albeşti, Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzarul, Viroaga şi Lazu. În municipiul Constanţa se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Din cauza lipsei de energie, sunt şi acum fără apă locuitorii din Viişoara, Cobadin, Ciobăniţa, Credinţa, Mereni, Ostrov, Oituz, Osmancea, Tătaru, Istria, Nuntaşi, Dulceşti, Plopeni, General Scărişoreanu, Olteni, Movila Verde, Independenţa, Furnica, Dumbrăveni, Corbu, Nicolae Bălcescu, Făclia şi zona de intrare în Mihail Kogălniceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici