Video A doua zi de proteste la Spitalul de Urgenţă Craiova, provocate de diminuarea salariilor. Şi angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi protestează din nou în faţa instituţiei

Angajaţii Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova au protestat din nou, marţi dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, faţă de diminuarea veniturilor salariale. Oamenii au ieşit în faţa spitalului, având pancarte prin care îşi cer salariile.

723 afișări

Liderii sindicali au transmis că aşteaptă, timp de 48 de ore, un semnal din partea Guvernului, în caz contrar ameninţând cu greva generală.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că veniturile angajaţilor au fost diminuate, începând cu luna februarie. Totodată, asistentele nu sunt plătite pentru orele lucrate noaptea cu sporul de 25%, ci cu 15%, iar medicii au ajuns să fie plătiţi cu 5% pentru orele de gardă din timpul săptămânii.

Unul dintre liderii sindicatelor din Spitalul Craiova, Eleodor Cârstoiu, reclamă faptul că la alte spitale din ţară, unde au fost situaţii identice, Ministerul Sănătăţii a găsit o soluţie.

”Ce constatăm noi este faptul că la Spitalul Judeţean Timişoara, unde a fost o problemă identică, s-a rezolvat, adică s-au mai dat bani, la Spitalul «Marius Nasta» din Bucureşti s-a găsit o soluţie, tot de către minister, iar aici la noi s-au dat 25%, o sumă de bani în care nu ai cum să te încadrezi. Conducerea spitalului a vorbit cu noi şi ne-a transmis că nu are cum să se încadreze, conform legii, la banii aceştia. Aşteptăm ca ministerul să intervină, pentru că am aflat că la noi s-au dat doar 25%, iar Timişoara 34%, Universitar din Bucureşti 40%. Trebuie să înţelegem că managerul nu are cum să încalce legea, mai ales că răspunderea este personală”, a afirmat Cârstoiu.

Aproximativ 450 de medici şi asistente de la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova au ieşit în curtea unităţii medicale şi luni dimineaţă, într-un protest spontan provocat de nemulţumirile privind veniturile salariale.

Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi protestează din nou în faţa instituţiei

Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi au ieşit din nou, marţi, în faţa instituţiei, protestând faţă de reducerile salariale pe care le-au resimţit.Deşi Sindicatul Sanitas Iaşi a anunţat că, momentan, pichetarea Prefecturii este suspendată, angajaţii spitalului spun că sunt îngrijoraţi.

Salariaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi au ieşit iar, marţi dimineaţă, în faţa unităţii medicale, protestând astfel faţă de reducerile veniturilor resimţite în urma schimbării Legii salarizării.

Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi protestează la această oră, spunând că salariile le-au fost scăzute cu sume cuprinse între 300 şi 1.370 de lei, în funcţie de categoria profesională.

Oamenii scandează: "Să ne dea sporul lor, sporul guvernanţilor!", "Grevă generală!" sau "Viaţa nu e roză cu tuberculoză!"

Deşi luni reprezentanţii Sindicatului Sanitas Iaşi au anunţat că, momentan, acţiunile de pichetate a Prefecturii Iaşi sunt suspendate, deoarece, la negocierile naţionale între Federaţia Sanitas şi Guvern, s-a ajuns la o înţelegere temporară, angajaţii de la Spitalul de Pneumologie din Iaşi îşi manifestă în continuare nemulţumirea şi se declară îngrijoraţi.

În ultima săptămână, aceştia au protestat de mai multe ori, inclusiv în faţa Prefecturii Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici