Alţi patru români au murit din cauza gripei. Una dintre victime, o fetiţă de doar 4 ani / Bilanţul a ajuns la opt decese de la începutul sezonului rece

Patru persoane, între care două femei, un bărbat şi o fetiţă de 4 ani, au decedat, în săptămâna 22- 28 ianuarie 2018, din cauza virusului gripal, fiind înregistrate opt decese de la începutul sezonului rece, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

171 afișări
Imaginea articolului Alţi patru români au murit din cauza gripei. Una dintre victime, o fetiţă de doar 4 ani / Bilanţul a ajuns la opt decese de la începutul sezonului rece

Alţi patru români au murit din cauza gripei. Bilanţul a ajuns la opt decese de la începutul sezonului rece

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, că, în săptămâna 22- 28 ianuarie 2018, au decedat alte patru persoane din cauza gripei. Niciuna dintre acestea nu era vaccinată antigripal.

Una dintre victime este o fetiţă de doar 4 ani, din judeţul Maramureş, care nu avea probleme medicale cunoscute, dar care nu a fost vaccinată antigripal în acest sezon.

Alte două femei, de 75 şi 67 de ani, au murit din cauza virusului gripal de tip B, ambele având mai multe probleme de sănătate.

A patra victimă este un bărbat de 62 de ani, din judeţul Hunedoara, care avea condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Acesta a decedat din cauza virusului gripal de tip A.

De la începutul sezonul rece 2017-2018, au fost înregistrate opt decese cu virus gripal.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de peste 87.000, cu 14% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 10% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă.

De asemenea, CNSCBT precizează că în săptămâna menţionată au fost descoperite, la nivel naţional, 283 cazuri de gripă şi s-au înregistrat 13 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu patru mai puţine faţă de saptămâna anterioară.

Până la data de 28.01.2018 au fost vaccinate antigripal peste 820.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici