Angajaţii Loteriei Române anunţă proteste. Ce îi NEMULŢUMEŞTE pe angajaţi

Sindicatul angajaţilor Loteriei Române anunţă o serie de acţiuni de protest, nemulţumiţi de nivelul actual de salarizare şi de lipsa unor negocieri reale între sindicat şi consiliul de administraţie al companiei privind salarizarea angajaţilor şi condiţiile de muncă.

532 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Loteriei Române anunţă proteste. Ce îi NEMULŢUMEŞTE pe angajaţi

Angajaţii Loteriei Române anunţă proteste. Ce îi NEMULŢUMEŞTE pe angajaţi (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Sindicatul Naţional Loteria Română organizează acţiuni de protest la Ministerul Finanţelor Publice, în zilele de 28, 29 şi 30 martie, între orele 11:00 şi 13:00, şi în perioada 3 - 6 aprilie, tot între orele 11:00 şi 13:00. Oamenii sunt nemulţumiţi de refuzul conducerii Companiei Naţionale Loteria Română (CNLR) de a introduce în proiectul de buget al companiei solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie.

Mai exact, angajaţii loteriei arată că din legea bugetului de stat au fost eliminate constrângerile pentru companiile care înregistrează profit şi nu au arierate.

"Practic, există premisele unei negocieri reale, în vederea unei decomprimări a grilelor de salarizare la nivel de companie. În condiţiile în care an de an compania înregistrează un profit substanţial, 84% dintre salariaţi (2088 angajaţi, între care se aflătoate categoriile: de la lucrător necalificat până la angajaţi calificaţi, cu studii superioare) sunt plătiţi la nivelul salariului minim pe economie. Astfel, mărirea fondului de salarii este posibilă, necesară şi morală, ţinănd cont de faptul că CNLR înregistrează în fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a făcut nicio mărire în afara creşterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor", se precizează liderii sindicatului într-un comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, Sindicatul Naţional Loteria Română solicită Ministerului Finanţelor Publice destituirea Consiliului de Administraţie al companiei, care, precizează liderii sindicali, blochează orice fel de dialog cu sindicatul reprezentativ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici