CA Constanţa respinge strămutarea procesului de şantaj în care sunt judecaţi membrii familiei Anghel

Curtea de Apel Constanţa a respins, joi, cererea de strămutare a procesului de la Tribunalul Constanţa, în care cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, sentinţa fiind definitivă.

91 afișări
Imaginea articolului CA Constanţa respinge strămutarea procesului de şantaj în care sunt judecaţi membrii familiei Anghel

CA Constanţa respinge strămutarea procesului de şantaj în care sunt judecaţi membrii familiei Anghel (Imagine: Shutterstock)

Cererea de strămutare a procesului în care cei cinci membri ai familiei Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu a fost depusă de către Izaura Anghel, Marius Constantin şi Grinică Ion Anghel, trei dintre inculpaţii din acest dosar care se judecă la Tribunalul Constanţa, fiind judecată, joi, de Curtea de Apel Constanţa.

Avocata familiei Anghel, Loredana Diaconu, a spus în faţa instanţei că doreşte strămutarea acestui proces pentru că Mircea Băsescu se bucură de o poziţie socială la nivel local şi este fratele fostului preşedinte al României Traian Băsescu, care, la rândul său, are influenţe la nivelul judeţului Constanţa.

Ea a precizat că există anumite probe care ar dovedi nevinovăţia clienţilor săi, dar care nu au fost luate în consideraţiee nici în cursul urmăririi penale, nici în cel al cercetării judecătoreşti.

Procurorul DNA Constanţa a solicitat instanţei respingerea cererii de strămutare, magistraţii Curţii de Apel Constanţa hotărând respingerea acesteia ca neîntemeiată.

Hotărârea de joi a Curţii de Apel Constanţa nu are cale de atac, totodată, cei trei inculpaţi care au făcut cererea de strămutare, fiind obligaţi să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare.

Avocatul Pavel Abraham, apărătorul a trei dintre cei cinci reprezentanţi ai familiei Anghel, a spus că intenţionează chemarea lui Traian Băsescu ca martor în acest proces, dar şi a altor membri din familia lui Mircea Băsescu.

Fănica Anghel, Izaura Anghel, Florin Anghel, Grinică-Ion Anghel şi Marius Constantin sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar sau în arest la domiciliu, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.

În 9 ianuarie 2015, Mircea Băsescu şi Marian Căpătână au solicitat la Tribunalul Constanţa revocarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. În 14 ianuarie, Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest la domiciliu, dar i-a permis să meargă la lucru două zile săptămânal, câte trei ori pe zi. Procurorii au contestat decizia, însă două zile mai târziu Curtea de Apel Constanţa a respins contestaţia procurorilor DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici