Video Cât va costă un kilogram de miel pentru Paşte în contextul crizei provocate de coronavirus

  • Carnea de miel nu va lipsi de pe mesele românilor de Paşte
  • Surprinzător, fermierii au cereri mai mari acum faţă de anul trecut, deşi preţul este mai mare
  • Carcasa de miel se vinde acum chiar şi cu 23 de lei pe kilogram
6649 afișări

Izolarea te face să mânânci mai mult, ai putea spune, dacă te uiţi la cerile de anul acesta pentru mieii de Paşte.

Fermierii sunt uimiţi. Zilnic primesc telefoane de la cumpărători. Nici anul trecut când preţul era mai bun, nu au avut atâtea cereri.

Acesta are în jur de 15 kg, în viu kilogramul anul acesta este în jur de 12-13 lei faţă de anul trecut când a fost 10-11 lei. Carcasa de miel tăiat vine 20-23 lei anul acesta şi anul trecut a fost 20-21. E numai bun de vândut.”

Ioan Chiorean are o fermă cu peste 250 de oi şi 200 de miei. După ce s-a îngrijit de turmă un an întreg, acum a venit momentul să culeagă roadele.

De aici peste 100 de miei sunt promişi pentru vânzare. Cei mai căutaţi sunt cei care cântăresc între 8 şi 12 kilograme după ce sunt tăiaţi.”

 V-aţi aşteptat să vindeţi anul acesta?

Nu ne-am aşteptat, tocmai, dar văd că oamenii fac tot posibilul şi îşi cumpără. Nici nu ne-am putut gândi că vom putea vinde anul acesta vreun miel. Paştele e tot Paşte indiferent că e boală sau nu. Că de Paşti mielul trebuie să fie pe masa oamenilor. Oamenii mai în vârstă se limitează între 11 şi 13, îmi spun că fie tăiat ca să poată să vină să se aprovizioneze şi ei. Care vrea să îl ia în viu îl ia în viu, care nu îl tăiem şi ia carcasa.”

Paştele catolic va fi sărbătorit de credincioşi în acest weekend, pe 12 aprilie, iar cel ortodox pe 19 aprilie.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici