Dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă după carambolul de pe A2

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară a deschis un dosar penal cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în lanţ produs pe Autostrada Soarelui, soldat cu trei persoane decedate.

3640 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă după carambolul de pe A2

Dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă după carambolul de pe A2

Persoanele decedate au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi în vederea autopsiei.

"Cercetarea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul se investighează de către IGPR- Serviciul Rutier- Biroul 2, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară. S-a înregistrat dosarul penal nr. 1123/P/2016 în care se va începe urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", potrivit unui counicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, remis sâmbătă MEDIAFAX.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că 13 răniţi în carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportaţi, până la momentul transmiterii ştirii, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, nouă victime au ajuns la Spitalul Floreasca, iar alte cinci primesc îngrijiri la Spitalul Pantelimon. Alte cinci victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru răniţi au ajuns la Spitalul Elias, trei la Spitalul Sfântul Ioan şi alţi doi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Iniţial, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, se înregistrau în total, 60 de victime în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada Soarelui, dintre care trei persoane au decedat, 41 au fost rănite, iar 16 nu au avut nicio leziune şi au refuzat transportul la spital.

În primă fază, 15 răniţi au fost transportaţi la spitalul din Lehliu, o parte dintre aceştia fiind însă redirecţionaţi către unităţi medicale din Capitală. Nouă persoane erau încarcerate în momentul în care salvatorii au ajuns la locul accidentului, potrivit ISU Călăraşi.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că bilanţul accidentului în lanţ produs, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada Soarelui a fost revizuit la trei morţi, datele iniţiale indicând patru persoane decedate.

"Fiind o situaţie în dinamică, iniţial am primit informaţia că sunt patru persoane decedate, ulterior a fost reactualizată cifra. În acest moment, sunt 36 de răniţi şi trei persoane decedate. Cifra asta poate să fie schimbată însă deoarece intervenţia la faţa locului continuă", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne (MAI).

Raed Arafat a mai precizat, pentru MEDIAFAX, că rudele sau cei care vor să afle date despre starea răniţilor din accidentul de pe Autostrada Soarelui pot suna la numerele de telefon: 0212648516 şi 0212648515.

Traficul pe Autostrada Soarelui, pe sensul către Constanţa, este, la ora transmiterii ştirii, în continuare blocat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici