Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii, respectiv trei medalii de aur şi o medalie de argint, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată la Ljubljana, Slovenia, anunţă Ministerul Educaţiei.

337 afișări
Imaginea articolului Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Medaliile de aur au fost obţinute de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeş), Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocaţional Pedagogic „N. Bolcaş” din Beiuş, jud. Bihor) şi Andrei Popa (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a fost premiat cu medalie de argint.

În clasamentul neoficial pe medalii, România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia, a precizat Ministerul Educaţiei. 

Lotul a fost însoţit şi coordonat de profesorul Dan Pracsiu şi Daniel Posdărăscu, student şi fost olimpic internaţional, multiplu medaliat la competiţiile de profil.

La ediţia din acest an au participat 58 de concurenţi din 14 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani (la data concursului). Ţara gazdă poate înscrie două echipe. Competiţia este structurată pe două probe, programate în zile diferite, în cadrul cărora elevii primesc trei probleme spre rezolvare. Durata fiecărei probe este de cinci ore.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) şi Slovacia (2019), precizează Ministerul Educaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici