FOTO | Cele trei românce reţinute împotriva voinţei lor în Fâşia Gaza, repatriate

Cele trei românce care au acuzat că sunt reţinute împotriva voinţei lor în Fâşia Gaza au ajuns miercuri în România, fiind întâmpinate la aeroport de mama lor, dar şi de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe.

1196 afișări
Imaginea articolului FOTO | Cele trei românce reţinute împotriva voinţei lor în Fâşia Gaza, repatriate

Cele trei românce reţinute împotriva voinţei lor în Fâşia Gaza, repatriate

"La sosirea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, celei trei cetăţene române au fost întâmpinate de personal consular din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe", au scris reprezentanţii MAE pe Facebook.

De asemenea, MAE a postat şi fotografii realizate la sosirea celor trei românce pe aeroportul Henri Coandă, care "evidenţiază demersurile de asistenţă şi protecţie consulară desfăşurate de Echipele consulare mobile de la misiunile diplomatice care, sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, le-au însoţit pe cele trei cetăţene române pe tot parcursul acţiunii de evacuare pe ruta Fâşia Gaza – Israel – Amman - Bucureşti".

Pe durata deplasării, româncele au fost sprijinite de reprezentanţii Ambasadei României la Tel Aviv, Oficiului de la Ramallah şi cei ai Ambasadei României la Amman, iar reprezentanţii Departamentului Consular al MAE au fost în legătură cu membrii familiei din România, pentru a informa în timp real cu privire la demersurile întreprinse de MAE.

Costurile de repatriere au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici