Video FOTO Misiuni de poliţie aeriană comună cu avioane ale Forţelor Aeriene Române şi ale Marii Britanii

Un detaşament al Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a fost primit, joi, pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, acesta urmând să execute, timp de patru luni, misiuni de poliţie aeriană împreună cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

1584 afișări

Detaşamentul britanic, dislocat de la Baza Aeriană Coningsby, se va afla în România până pe 31 august şi va executa serviciul de poliţie aeriană alături de aeronavele MiG-21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene Române.

Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii au sosit deja de luni, 24 aprilie, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, iar joi seară a sosit şi restul detaşamentul britanic, care, în total, este format din aproximativ 150 de militari - piloţi şi personal tehnic.

Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele aeriene române şi britanice.

Prezent la ceremonie, ataşatul militar al Marii Britanii în România, comandorul Neville McNally, a subliniat importanţa evenimentului pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi „pentru relaţia noastră bilaterală cu România şi angajamentul nostru în cadrul NATO şi în sistemul de apărare al Europei”.

„Regatul Unit are o abordare internaţionalistă, colaborând cu România şi cu ceilalţi aliaţi pentru apărarea sistemului internaţional bazat pe respectarea legii. Prezenţa avioanelor Typhoon este o mărturie a acestei relaţii şi a angajamentului faţă de România. În lunile care urmează, aceste avioane Typhoon vor executa serviciul de poliţie aeriană alături de aeronave româneşti pentru siguranţă şi apărare. Şi pentru a ridica în continuare nivelul de cooperare şi interoperabilitate între forţele noastre aeriene”, a declarat comandorul Neville McNally, precizând că aeronavele Typhoon sunt doar o parte dintr-o serie de angajamente militare la nivel înalt, la care forţele armate britanice vor colabora cu cele române în următoarele luni.

Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud. Astfel, sporirea măsurilor privind misiunile de poliţie aeriană s-au desfăşurat, până în prezent, simultan sau prin rotaţie, pentru a asigura securitatea spaţiului aerian al Ţărilor Baltice, Beneluxului, Islandei şi Bulgariei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici