UBER: Modificările la legea taximetriei nu vor afecta serviciul nostru

Ministrul Transporturilor, al Consultării Publice şi Dialogului Social, cel al Comunicaţiilor şi reprezentanţi MAI au discutat joi cu reprezentanţi ai platformelor sociale de ridesharing, ulterior firma UBER anunţând că a primit asigurări că modificările legislative nu vor afecta serviciul.

1622 afișări
Imaginea articolului UBER: Modificările la legea taximetriei nu vor afecta serviciul nostru

UBER: Modificările la legea taximetriei nu vor afecta serviciul nostru (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

”În cadrul discuţiei referitoare la evenimentele din ultimele zile, am primit asigurări că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul UBER şi nici şoferii parteneri. UBER nu este un serviciu de taxi, lucru agreat inclusiv de către reprezentanţii Guvernului. Salutăm deschiderea Guvernul României, care şi-a exprimat intenţia de a defini şi reglementa serviciile de ridesharing în linie cu recomandările Comisiei Europene şi suntem încrezători că vor urma paşi concreţi în perioada imediat următoare”, se arată pe pagina de Facebook a companiei.

Şi reprezentanţii Ministerului pentru Dialog Social au anunţat că a avut loc o primă discuţie cu reprezentanţi ai platformelor sociale de ridesharing.

”Întâlnirea a avut loc în contextul în care Guvernul României este interesat de crearea unui cadru legislativ pentru buna funcţionare a acestor furnizori şi pentru siguranţa cetăţenilor, beneficiari de astfel de servicii online (...)La rândul lor, în cadrul discuţiei, reprezentanţii platformelor sociale de ridesharing au subliniat faptul ca prestarea acestor servicii sociale nu intră sub incidenţa Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, şi au propus ministerelor prezente la întâlnire continuarea discuţiilor cu privire la elaborarea cadrului normativ”.

600 de taximetrişti şi reprezentanţi ai transportatorilor au protestat miercuri în faţa Guvernului, cerând modificarea legii care reglementează transporturl de persoane. În urma discuţiilor, protestatarii au declarat că au obţinut un protocol cu Executivul şi în termen de 30 de zile va fi promovat un proiect de OUG.

Joi, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că nu va fi elaborată o Ordonanţă de Urgenţă, ci un proiect de lege care va trece prin Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici