Video Trei croitorese din Argeş au oprit producţia de rochii ca să facă măşti de protecţie

  • Trei croitorese dintr-un atelier din judeţul Argeş au decis să oprească producţia de rochii de ocazie şi confecţionează măşti textile de protecţie
  • Cele mai multe dintre măşti sunt donate
  • Croitoresele au primit deja comenzi de la medici, poliţişti locali şi chiar de la farmacii
1141 afișări

Tânăra care conduce atelierul, Camelia Georgiana Zamfir, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că de două zile activitatea croitoriei s-a schimbat. De la rochii de ocazie sau de mireasă, cele trei persoane care lucrează în atelier produc acum măşti textile de protecţie. Cererea este mult mai mare decât pot ele confecţiona.

„Suntem trei persoane. Facem 100-120 de măşti pe zi. Avem comenzi multe. Nu cred că le putem face pe toate şi direcţionăm şi către alte ateliere. Cu rochiile de ocazie stăm un pic pe loc. Facem măşti pentru că se cer, le cer cei vizaţi care sună de peste tot. Este o reprofilare temporară pentru a putea să ne continuăm activitatea”, a spus Camelia Georgiana Zamfir.

Aceasta a precizat că măştile textile pe care le produce au două straturi de tifon şi unul de bumbac. Deja a făcut donaţii la Spitalul din Leordeni, iar comenzile continuă să vină.

„Pentru instituţii facem gratis. Lor le donăm. Ne-au sunat că vor şi poliţişti locali, o farmacie ne-a comandat, de la un centru de bătrâni, de la un centru de copilaşi cu dizabilităţi. Cei din urmă nu au nimic. Nu au niciun fel de protecţie”, a mai afirmat Camelia Georgiana Zamfir.

Măştile care nu sunt donate sunt vândute la preţul de trei lei bucata. Iar speculanţii au apărut deja. Creatoarea a primit trei astfel de telefoane, pe care însă le-a refuzat. O persoană a cerut 50.000 de măşti, alta 10.000, iar a treia 5.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici