Godină, despre cum a prins un bărbat în timp ce "captura" un pokemon lângă maşina sa de serviciu: Se pare că nici poliţia nu l-a putut ajuta să nu fie prins

Marian Godină, agent de poliţie din Braşov, povesteşte, într-o postare pe Facebook, cum a surprins un bărbat în timp ce prindea un pokemon lângă maşina de poliţie.

24863 afișări
Imaginea articolului Godină, despre cum a prins un bărbat în timp ce "captura" un pokemon lângă maşina sa de serviciu: Se pare că nici poliţia nu l-a putut ajuta să nu fie prins

Godină, despre cum a prins un bărbat în timp ce "captura" un pokemon lângă maşina de poliţie: Se pare că nci poliţia nu l-a putut ajuta să nu fie prins (Imagine: Facebook)

Marian Godină a postat vineri, pe contul său de socializare, un mesaj în care povesteşte cum l-a observat pe bărbat în timp ce îi fotografia maşina de serviciu, acesta răspunzându-i că "tocmai capturase un pokemon".

"Ştiam că nu parcasem aiurea, iar când am văzut o persoană că fotografiază maşina de poliţie, mă întrebam de ce face asta. Omul mi-a răspuns, fără să îl întreb eu, că tocmai capturase un pokemon. L-am rugat să îmi arate şi mie cum stă treaba cu pokemonii ăştia şi mi-a arătat poza asta. Deci aşa arată un pokemon şi se pare că nci poliţia nu l-a putut ajuta să nu fie prins", a scris Marian Godină.

Jocul Pokemon Go a cauzat o serie de probleme în întreaga lume de când a fost lansat.

Un tânăr de 18 ani a fost ucis în Guatemala, iar vărul său a fost rănit, după ce au fost prinşi în vecinătatea casei unui necunoscut, în timp ce încercau să captureze unul dintre personajele jocului Pokemon Go, informează Daily Mail.

Un şofer a fost amendat în West Midlands, Marea Britanie, pentru că se juca în timp ce conducea, doi jucători au fost împuşcaţi în Florida, după ce proprietarul unei locuinţe a crezut că sunt nişte hoţi. În Bosnia autorităţile avertizează populaţia să evite zonele unde s-ar mai afla mine rămase în urma războiului, iar în Indonezia poliţiştilor le-a fost interzis să joace Pokemon Go în timpul orelor de lucru, urmând ca decizia să fie extinsă asupra întregului cadru militar.

Reprezentanţii Poliţiei Române transmit că în ţara noastră nu au fost înregistrate până acum cazuri ca cele din străinătate.

“La noi încă nu este un fenomen, având în vedere şi faptul că jocul este abia la început în România. Încă nu am avut situaţii ca cele din străinătate. Poliţia Română le recomandă tuturor participanţilor la trafic, că sunt conducători auto sau pietoni, să respecte regulile de circulaţie. Este interzis folosirea telefonului mobil atunci când te afli la volan. În cazul pietonilor, aceştia trebuie să fie atenţi la modul în care circulă pe stradă, să traverseze doar prin locurile premise, să fie atenţie la culoarea semaforului, să nu se lase mânaţi de febra jocului. Sunt recomandările pe care le aplicăm, în general, şi în cazul celor care ascultă muzică la căşti”, a declarat, pentru MEDIAFAX, comisarul şef Monica Dabija, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Pokemon GO este noul joc pentru mobil lansat de Nintendo care a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume, cu milioane de instalări în mai puţin de o săptămână, potrivit Ziarului Financiar.

Aplicaţia aduce lumea jocului în lumea reală utilizând tehnologia numită realitate augmentată, scrie The Wall Street Journal. Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicaţia, aceştia folosesc coordonatele geolocaţiei în care se află şi camera foto a telefonului pentru a captura monştrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici