Video Hellvig, despre salariul de şef al SRI: Soţia nu e foarte încântată. Am discuţii acasă - VIDEO

Eduard Hellvig a confirmat, marţi, după ce a primit avizul Comisiei SRI de a ocupa funcţia de director al serviciului, că soţia sa nu este "foarte încântată" de schimbarea financiară presupusă de trecererea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI, el arătând că a "avut discuţii acasă".

4013 afișări

"E o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată", a spus Hellvig, răspunzând unei întrebări referitoare la trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI.

El a arătat că viitorul statut de şef al SRI reprezintă o schimbare "fundamentală" a viitorului său şi a familiei sale, fapt la care a reflectat înainte de a accepta propunerea pe care i-a făcut-o preşedintele Klaus Iohannis.

"Preşedintele Iohannis m-a contactat şi mi-a propus (funcţia de şef SRI, n.r.). Am avut o întâlnire privată, nu telefonică. A trebuit să stau un pic să mă gândesc pentru că e o schimbare fundamentală a vitorului meu şi a familiei mele", a spis Hellvig.

El a arătat că va demisiona din PNL şi din PE imediat ce va primi mandatul de director al SRI din partea Parlamentului.

Hellvig a ţinut să dea asigurări că în mandatul său de şef al SRI nu vor exista imixtiuni politice în activitatea serviciului.

"Vreau să fac o precizare: e un moment important în cariera mea. E o decizie pe care am luat-o de a ieşi din spaţiul public ca om politic, dar înţeleg extrem de bine ce înseamnă să fii un reprezentant civil într-o instituţie ca SRI şi mai mult decât atât, înţeleg importanţa ca această instituţie să nu fie grevată de nicio imixtiune de niciun fel politică a instituţiei. În perioada în care voi fi director al SRI, vă garantez că nu va exista nicio imixtiune politică în activitatea desfăşurată a instituţiei şi nimeni nu-şi va permite să exercite presiuni asupra instituţiei din punct de vedere politic", a spus Hellvig.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici