Hotelierii: Vor fi mai puţini turişti pe Valea Prahovei de 1 Mai

Hotelierii de pe Valea Prahovei au oferte turistice speciale pentru week-end-ul de 1 Mai, care includ o noapte de cazare gratuită sau masă festivă, însă deşi preţurile sunt aceleaşi ca şi anul trecut proprietarii unităţilor de cazare spun că nu se aşteaptă la un grad de ocupare mai mare de 60%.

14 afișări
Imaginea articolului Hotelierii: Vor fi mai puţini turişti pe Valea Prahovei de 1 Mai

Hotelierii: Vor fi mai puţini turişti pe Valea Prahovei de 1 Mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hotelierii şi proprietarii de vile şi pensiuni din staţiunile prahovene au scos la vânzare oferte speciale pentru week-end-ul de 1 Mai.

Potrivit lui Paul Popa, de la Centrul de Informare Turistică de la Sinaia, multe hoteluri au oferte care includ trei nopţi de cazare, însă turiştii plătesc doar pentru două nopţi de cazare, preţurile variind, în funcţie de condiţii, între 250 şi 380 de lei de persoană pentru pachetul turistic. Oferta include mic dejun şi masă festivă de 1 Mai.

Paul Popa a declarat, joi, că mulţi dintre hotelieri se aşteaptă ca gradul de ocupare a locurilor de cazare să nu depăşească 60 la sută, având în vedere faptul că 1 Mai este în zi de week-end, iar în aceste condiţii turiştii nu vor beneficia de o zi liberă în plus.

"Mulţi vor prefera, probabil, să meargă la iarbă verde, la grătar, fără să plătească şi cazare" a spus reprezentantul Centrului de Informare Turistică de la Sinaia.

Şi hotelierii din Buşteni au oferte speciale pentru week-end-ul de 1 Mai.

Dinu Vlad, purtător de cuvânt al Primăriei Sinaia, a declarat că cea mai scumpă ofertă pentru această perioadă, de 700 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă incluse, este într-un hotel de trei stele, iar cea mai ieftină este într-o pensiune de trei margarete, unde pentru o noapte de cazare turiştii plătesc 80 de lei, fără a beneficia şi de alte servicii în afară de cazare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici