Video INCENDIU de amploare la mansarda unor bloc din Chiajna. Intervenţia pompierilor, îngreunată din cauză că nu există hidranţi | FOTO, VIDEO

Mai multe echipaje de pompieri intervin, în comuna Chiajna, pentru a stinge un incendiu produs la mansarda a două blocuri lipite, informează ISU Bucureşti-Ilfov, precizând că au fost mobilizate echipe pentru a găsi şi salva persoanele surprinse.

3390 afișări

Intervenţia pompierior la incendiul izbucnit, vineri, la mansarda a două blocuri lipite din comuna Chiajna este îngreunată de faptul că în zonă nu există hidranţi, pompierii urmând să încerce alimentarea autospecialelor din Lacul Morii.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov anunţă că, din cauza lipsei de apă, intervenţia pompierilor decurge cu dificultate, având în vedere că nu sunt resurse de alimentare cu apă.

Pompierii vor încerca alimentarea cu apă din Lacul Morii.

În zonă au mai fost aduse cinci autospeciale de stingere şi trei motopompe.

În jurul orei 13.00, incendiul se manifestă la mansarda a două blocuri lipite de pe strada Toamnei din comuna ilfoveană Chiajna. Nu sunt victime înregistrate până la această oră.

Reprezentanţii ISU Bucureşti -Ilfov precizează că, potrivit Hotărârii de Guvern 571, cladirile de locuit colective noi sau existente cu mai mult de 4 niveluri supraterane, la care se realizează sau amenajează mansardă se supun avizării-autorizării privind securitatea la incendiu. În cazul blocului din Chiajna, regimul de înălţime este P+3.

Pompierii recomandă populaţiei din zonă să rămână în incinte, să închidă geamurile şi să nu se expună la fum. De asemenea, se recomandă permiterea accesului autospecialelor de intervenţie şi evitarea zonei de manifestare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici