Inspectorii DSVSA Timiş au închis două depozite de alimente după ce au găsit carne tratată cu medicamente

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş au închis, în ultima perioadă, două depozite de alimente din judeţ, după ce au descoperit în acestea carne tratată cu diferite medicamente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

548 afișări
Imaginea articolului Inspectorii DSVSA Timiş au închis două depozite de alimente după ce au găsit carne tratată cu medicamente

Inspectorii DSVSA Timiş au închis două depozite de alimente după ce au găsit carne tratată cu medicamente (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Directorul DSVSA Timiş, Adrian Popa, a declarat, marţi, în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, că inspectorii instituţiei pe care o conduce au dispus sistarea activităţii a două depozite de alimente, după ce înăuntru au descoperit carne tratată cu „substanţe medicamentoase”.

„Noi încercăm să acoperim toate domeniile şi să intrăm pe întreg teritoriul judeţului, în aşa fel încât până la sărbătorile pascale să avem un tablou cât mai clar în ceea ce priveşe siguranţa alimentelor. În diverse sectoare, am găsit atât pe palierul de sănătate animală cât şi pe cel de comercializare a animalelor, care au fost tratate cu anumite substanţe medicamentoase, pe care le-am oprit în a ajunge în reţeaua de procesare, la consumul uman. În Timiş, unităţile de industrie alimentară, de depozitare, sunt unităţi foarte bine puse la punct, ele au fost controlate mult nu doar de noi, ci şi de autorităţi din afara ţării. La marii producători de alimente lucrurile stau bine. Nu am avut probleme majore în ceea ce priveşte sănătatea animală”, a declarat Popa.

El a precizat că astfel de controale se vor intensifica, odată cu apropierea sărbătorilor pascale.

Seminarul-dezbatere cu tema „Prevenirea şi combaterea încălcării normelor privind siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorului. Asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Legea Antifumat” a fost organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş sub egida Instituţiei Prefectului Judeţului Timiş, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici