Ioan Oltean, la DNA. Deputatul PDL este audiat în legătură cu presupuse fapte de corupţie

Deputatul PDL Ioan Oltean a venit, joi după-amiază, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat într-un dosar, în legătură cu presupuse fapte de corupţie. Ioan Oltean este urmărit pentru că ar fi intervenit la conducerea CJ Bistriţa-Năsăud şi la înalţi demnitari din ministerele Mediului, Dezvoltării şi Economiei pentru ca anumite firme să câştige licitaţii sau pentru ca primării conduse de edili PDL să primească fonduri publice pentru proiecte.

1059 afișări
Imaginea articolului Ioan Oltean, la DNA. Deputatul PDL este audiat în legătură cu presupuse fapte de corupţie

Ioan Oltean, la DNA. Deputatul PDL este audiat în legătură cu presupuse fapte de corupţie (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că a început urmărirea penală faţă de Ioan Oltean, preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a PDL, vicepreşedinte şi fost secretar general al partidului, pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată şi pentru favorizarea infractorului.

"Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora,  în perioada 2010 - 2011, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a unui partid, de vicepreşedinte (2001 - 2011), respectiv secretar general al aceluiaşi partid (mai 2011 -  iunie 2012), învinuitul Ioan Oltean şi-a exercitat influenţa asupra preşedintelui, respectiv asupra vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa Năsăud, precum şi asupra unor înalţi demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Turismului şi Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitaţiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte", se arată într-un comunicat de presă al DNA remis agenţiei MEDIAFAX.

Ioan Oltean este cercetat şi pentru favorizarea infractorului, procurorii susţinând că, în seara zilei de 22 martie 2012, a anunţat două persoane că a doua zi DNA urma să facă percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar în care erau cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu procedurile de achiziţie şi contractele derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa.

Oltean a fost joi la DNA pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile din acest dosar.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Ioan Oltean, a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că este acuzat de favorizarea infractorului într-o cauză disjunsă dintr-un dosar mai vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici