Video GALERIE FOTO, VIDEO Protest de amploare în faţa Guvernului, ziua a şasea: Peste 150.000 de oameni au fost în Piaţa Victoriei/ Moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv

Cea de-a şasea zi de proteste în Capitală adună în jur de 150.000 de români în Piaţa Victoriei. În paralel, un miting de susţinere a guvernului Grindeanu la care participa peste 1000 de oameni are loc în faţa Palatului Cotroceni.

32073 afișări

UPDATE 00:11 Protestul din Capitală s-a încheiat. Mai mulţi tineri au rămas să strângă gunoiul

Protestul din Capitală la care au participat peste 150.000 de oameni s-au încheiat. În Piaţa Victoriei au rămas câţiva tineri care au strâns gunoiul rămas în urma zecilor de mii de oameni.

"E a doua seară. O să fie un obicei din seara asta. E o chestie de respect. În primul rând trebuie să ne respectăm pe noi ca oameni şi ca români. Trebuie să le arătăm celorlaţi că nu am venit aici doar cu gândul de distruge un sistem. Noi ne dorim să dispară corupţia ceea ce este foarte greu. Nu sunt primul care a făcut asta, şi eu i-am văzut pe alţii şi am zis să-i ajut şi eu", spune Cătălin, un tânăr de 18 ani

"Eu am văzut ce face Cătălin şi am zis să-l ajut. L-am întrebat dacă e de la vreo asociaţie şi am zis să-l ajut şi eu", spune un alt tânăr în vârstă de 37 de ani.

UPDATE 22:05 Protestatarii din Piaţa Victoriei au început să se retragă

UPDATE 21:10 Manifestanţii au cântat imnul naţional. Mesaje emoţionante sunt proiectate pe clădirile din jur: #colectiv, #rev89. Circulaţia pe bulevardele care dau in Piaţa Victoriei este blocată. De asemenea, protestatarii şi-au aprins lanternele de la telefoane şi au ţinut un moment de reculegere pentru victimele din Colectiv.

 

 

UPDATE 20:44  Peste 150.000 de oameni sunt în Piaţa Victoriei

Peste 100.000 de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală. Deşi cabinetul Grindeanu a abrogat ordonanţa 13, oamenii au ieşit în stradă, unii cerând demisia Executivului.

UPDATE 20:26 Trenurile nu mai opresc în staţia de metrou Piaţa Victoriei din cauza aglomeraţiei

UPDATE 20:10 În jur de 100.000 de români protestează în faţa Palatului Victoria

UPDATE 19:25 Incident la protestul din Piaţa Victoriei. 3 persoane, duse la poliţie. Sunt în jur de 40.000 oameni

Un bărbat a fost lovit de o altă persoană la protestele din Piaţa Victoriei, trei oameni fiind duşi la poliţie. La mitingul din Piaţa Victoriei s-au strâns în jur de 40.000 de oameni.

"Din mica familie de acasa, am venit în marea familie de aici . Protestăm împotriva acestor oameni care mint cu neruşinare încontinuu. Nu avem siguranţă că această ordonanţă o să fie în regulă pentru că în Parlament vor face ce vor ei. Trebuie cineva care este pregătit juridic şi să urmărească. Nu ştiu dacă partidele celelalte sunt în stare să facă acest lucru. E aşa o nedreptate în ţara asta. Mă bucur că sunt atâţia tineri", spune o pensionară care are o pancartă pe care scrie "Duminica în familie".

Femeia a venit la protest alături de soţul ei. "Dragnea trebuie să înţelegă ceva: nu suntem de acord să înceapă să dea lovituri ca Iliescu, ca Năstase şi ca Ponta. Să lase democraţia în România", spune bărbatul.

"Eforturile noastre nu au fost în zadar. Ne bucuram că a fost abrogată ordonanţa, dar parcă nu e suficient. Suntem curioşi ce o să se întâmple de acum încolo pentru că în acest guvern nu putem avea încredere", a declarat Andreea, în vârstă de 32 de ani.

"Eu vreau să plece din clădirea asta numită Palatul Victoriei. Să-şi dea demisia. Dacă au abrogat ordonanţa nu au făcut decât să ne arunce cu praf în ochi, eu aşa văd. Şi-au adus şi ei protestatari la Cotroceni. Nu înţeleg ce vor să demonstreze, dar noi rezistăm până la sfârşit", spune Nicolae.

"Mi-a venit să plâng când au anunţat că abrogă ordonanţa. Tot timpul am avut speranţa ca protestele astea vor avea un rezultat. Mi-e greu să mă gândesc la ce va urma, dar sper să fie bine pentru noi, ca popor. Oricum, noi suntem cu ochii pe ei şi la fiecare pas greşit, vom ieşi să protestăm pentru că văd că numai aşa se pot rezolva lucrurile", susţine Ilinca.

În paralele, la Palatul Cotroceni peste o mie de persoane participă la un miting de susţinere a Guvernului.

UPDATE 18.14 În jur de 10.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală

Aproximativ zece mii de oameni sunt, la momentul transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală. Este a şasea zi în care oamenii protestează. Guvernul a abrogată duminică ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

În Piaţa Victoriei din Capitală s-au strâns oameni încă de dimineaţa, primii care au ajuns acolo fiind studenţii care au plecat sâmbătă seara de la Cluj. Ulterior, în faţa Guvernului au venit sute de adulţi însoţiţi de copii. În jurul orei 18.00 protestatarii s-au înmulţit, oameni manifestând chiar dacă Guvernul a anunţat abrogarea ordonanţei de urgenţă 13.

Traficul în zonă este blocat.

În paralel, în faţa Palatului Cotroceni s-au strâns peste o mie de manifestanţii care au mesaje de susţinere a Guvernului.

UPDATE 18.00 Mii de oameni se strâng din nou în faţa Guvernului, mulţi sunt cu bannere uriaşe, cu pancarte de mână şi cu steguri

Protest în Capitală: Sport în aer liber, jocuri pentru copii şi alimente pentru oameni

A şasea zi de proteste în Capitală a început cu prezenţa în Piaţa Victoriei a mai multor părinţi însoţiţi de copii dar şi a unor ciclişti amatori care pedalează în faţa Guvernului. Voluntarii au adus alimente, ceai şi cafea pentru cei prezenţi.

"Suntem un grup de ciclişti amatori. În mod normal am fi la tură într-o zi aşa de frumoasă, dar, având în vedere contextul politic în care ne aflăm momentan, am hotărât să îmbinăm utilul cu plăcutul, să ne facem antrenamentele în continuare şi în acelaşi timp să fim cu ochii pe Guvern", susţine Nina Dumitriu.

"Noi avem, de obicei, tura de duminică, ieşim în jur de 150 de km şi am zis că dacă tot trebuie să venim să veghem asupra grădiniţei, să şi combinam tura de duminică. Suntem prieteni, sunt oameni pe care nu i-am văzut până acum şi mi-au văzut postarea şi au zis că vor să vină", spune Radu Dan.

În Piaţa Victoriei din Capitală au venit şi părinţi însoţiţi de copiii. Mai mulţi voluntari au adus alimente, apă ceai şi cafea pentru cei care au nevoie.

Primii care au ajuns în Piaţă au fost cei 200 de studenţi din Cluj care au plecat sâmbătă seara cu trenul către Bucureşti. Ulterior, tinerii s-au restras, urmând să revină în Piaţă la ora 18.00

Studenţii de la Cluj au ajuns în Piaţa Victoriei.

Peste 200 de studenţi de la universităţile din Cluj-Napoca au ajuns în Bucureşti, aceştia fiind întâmpinaţi la Gara de Nord de colegii de la Bucureşti care le-au adus apă şi alimente. Tinerii au mers în Piaţa Victoriei, prima oprire fiind sediul DNA.

Peste 200 de studenţi de la universităţile din Cluj-Napoca, conduşi de coloana formată din peste 40.000 de protestatari, au plecat sâmbătă seara cu trenul la Bucureşti pentru a participa la protestul programat duminică. La Bucureşti şi-au anunţat prezenţa şi oameni din alte zone ale ţării, acesta anunţându-se cel mai mare protest de până acum.

Pe peronul Gării Cluj Napoca, studenţii au scandat "Cu toţii la Capitală", "Nu vă fie frică, studenţii se ridică", "Mulţumim" şi "Respect".

Numărul protestatarilor de la Cluj-Napoca a depăşit 40.000 sâmbătă seara iar în Bucureşti a trecut de 150.000.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici