Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei pentru cinci luni: Nu am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele

Liviu Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunării în perioada 2008-2009, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu a ştiut de presupusă tranzacţie referitoare la numirea sa în funcţie, explicaţiile venind în demararii unei anchete de corupţie.

6396 afișări
Imaginea articolului Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei pentru cinci luni: Nu am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele

Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei pentru cinci luni: Nu am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele

"Mă bucur că am fost guvernatorul Deltei Dunării timp de aproape cinci luni (2008-2009) şi că printre măsurile pe care le pot pune pe masă azi sunt: interzicerea vânătorii, regulamentul de urbansim şi construcţii în Delta Dunării, interzicerea pescuitului la sturion sau asaltul fără precedent asupra braconierilor. NU am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele ca guvernator. Probabil că am fost un foarte bun pretext pentru fostul mogul pentru a-l avea (şi) pe şeful Camerei Deputaţilor la mână. Dacă e să intrăm in alt registru, sunt "onorat" că "transferul" meu a avut o asemenea cotă, dar sunt ingrozit că unul dintre cei mai buni/oneşti guvernatori ai Deltei Dunării (mă iertaţi emoticon smile:) ), a ajuns în fruntea Deltei Dunării printr-un asemenea act de corupţie la un asemenea nivel. Nimeni dintre cei implicaţi în acest scandal "sud-american" NU m-a sunat vreodată să-mi ceară ceva! Pentru simplul motiv că astea au fost condiţiile pe care le-am pus guvernului Tăriceanu pentru a accepta postul. Justiţia să-şi facă (toată) datoria!", a scris Liviu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Precizările au fost făcute joi, după ce Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus sub învinuire pentru cumpărare de influenţă, fiind acuzat că i-ar fi dat bani lui Bogdan Olteanu. Joi noaptea, procurorii DNA au dispus reţinerea lui Bogdan Olteanu pentru trafic de influenţă.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", explică procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

În dosar sunt cercetate şi alte persoane, anunţă DNA. Potrivit unor surse, suma totală pe care ar fi primit-o fost preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi fost de două milioane de euro, jumătate din bani fiind destinaţi unui alt politician.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că atât Sorin Ovidiu Vîntu cât şi intermediarul au recunoscut că s-au dat sumele de bani. Aceleaşi surse susţin că la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut că i-ar fi cerut sprijin lui Vîntu şi că s-au întânit, discutând despre numirea în funcţia de guvernator al Deltei a lui Liviu Mihaiu dar nu a recunoscut că ar fi primit bani.

De la punerea sub învinuire a lui Sorin Ovidiu Vîntu, în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la faptul că în dosar ar apărea şi numele lui Bogdan Olteanu şi Călin Popescu Tăriceanu.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a declarat: "Nu comentez zvonuri. Presupunând că într-adevăr numele meu e menţionat într-un fel sau altul în denunţul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, aştept ca, o dată cu apropierea alegerilor, mai mulţi arestaţi, condamnaţi, anchetaţi, suspecţi, inculpaţi etc să facă denunţuri împotriva mea, pentru a obţine promisiunea procurorilor DNA că vor avea parte de un tratament mai indulgent în faţa Legii şi vor rămâne cu banii furaţi, eventual".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici