Michael Horodniceanu, arhitectul american care s-a oferit să rezolve traficul din Bucureşti, ignorat de primarul Nicuşor Dan

  • Michael Horodniceanu a construit infrastructura metroului din New York
  • În 2020, Horodniceanu s-a oferit să îl ajute pe Nicuşor Dan pro bono
  • Nicuşor Dan nu i-a dat niciun răspuns lui Michael Horodniceanu
13672 afișări

Michael Horodniceanu este românul care i-a uimit pe americani cu felul în care a pus la punct infrastructura din New York. Tot el şi-a oferit serviciile de consultant în trafic, pentru binele public, primarului Capitalei, Nicuşor Dan, dar nu a primit niciun răspuns.

„În 2020 am avut o discuţie cu Nicuşor Dan, care era candidat pentru Primăria Bucureşti, şi mi-am oferit serviciile mele, pro bono, în a ajuta oraşul să fie mai bun din punct de vedere al transportului public şi transport rutier. Am avut anumite idei pe care le-am împărtăşit cu el şi, practic, după alegeri am încercat să iau legătura cu Nicuşor Dan, dar nu am primit niciun răspuns.”, a afirmat Michael Horodniceanu, la Aleph News

„Dacă este nevoie, sunt dispus să fac asta pro bono, dar asta înseamnă că trebuie să existe dorinţă de ambele părţi”, a mai spus Michael Horodniceanu.

Michael Horodniceanu a precizat că, în pofida ofertei, el este foarte ocupat şi la New York cu multe lucruri tehnice şi, în consecinţă, dacă nu a primit răspunsul a crezut că nu este nevoie. „Ştiţi cum se spune, dragoste cu sila nu se face”, a precizat arhitectul de origine română.

Expertiza lui a fost apreciată de administraţia New York-ului. 

„Am avut un noroc care apare numai o dată în viaţă: să mi se ofere această poziţie de a construit infrastructura metroului şi a două linii de tren din New York. Nouă ani am făcut asta şi am avut un buget de peste 20 de miliarde de dolari şi am reuşit în nouă ani să termin patru proiecte. A rămas un proiect pe care l-am lăsat la 78%, apoi am ieşit şi am lăsat pe alţii să termine să acest proiect, iar eu m-am reîntors după 40 de ani la Departamentul de Inginerie Civilă la Universitatea din New York şi am o poziţie în care caut să aduc inovaţii în construcţii”, a menţionat Michael Horodniceanu la Aleph News.

Agenţia Mediafax şi televiziunea Aleph News au solicitat şi aşteaptă un răspuns de la Primăria Capitalei privind angajamentul arhitectului amercian de a lucra, fără remuneraţie, pentru administraţia din Bucureşti. 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici