Video Militarii Batalionului ”Brave Hearts” s-au întors din Afganistan. Fifor: Mi-aş fi dorit să fie toţi | GALERIE FOTO, VIDEO

Militarii Batalionului ”Brave Hearts” s-au întors din Afganistan, ceremonia de repatriere desfăşurându-se joi la Focşani. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus că şi-ar fi dorit să ureze ”bine aţi venit acasă” tuturor soldaţilor, referindu-se la sublocotenentul Mădălin Stoica, mort în Afganistan.

1113 afișări

VEZI ÎN PAGINA 2 GALERIA FOTO 

Joi, la Focşani, a avut loc ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei ”Brave Hearts”.

La ceremonie au participat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi numeroase oficialităţi locale.

Ceremonia a început la ora 11.00, în Piaţa Unirii din Focşani. Au fost prezenţi cei peste 400 de militari care în perioada august 2017 - februarie 2018 au executat diverse misiuni în Afganistan. În timpul ceremoniei drapelul unităţii a primit mai multe decoraţii de la cele mai importante instituţii ale statului.

Potrivit MAPN, în Afganistan, militarii vrânceni au executat misiuni de asigurare a securităţii bazei şi a personalului forţelor coaliţiei, de asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane. De asemenea, au acordat asistenţă umanitară populaţiei, au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii şi au desfăşurat acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane.

În timpul unei misiuni de patrulare care s-a desfăşurat în luna septembrie, în provincia afgană Kandahar, un membru al Batalionului 280 Infanterie a murit, iar doi au fost răniţi după ce maşina blindată în care se aflau a fost atacată cu un dispozitiv explozibil improvizat.

”Din păcate, dincolo de privaţiunile personale pe care le implică o misiune, şi de această dată a fost plătit tributul de sânge. Mă aplec cu recunoştinţă în faţa sacrificiului făcut de camaradul nostru Mădălin Stoica, sacrificiu pe care nu-l vom uita niciodată. Mădălin şi-a câştigat locul printre îngeri şi în sufletele noastre”, a declarat comandantul Batalionului 280 Infanterie, Cristian Colibaba.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici