Video Ministerul Apărării a primit aviz favorabil pe bugetul pe 2019 în comisiile Parlamentului/ Ce se întâmplă cu achiziţia corvetelor

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) pentru anul 2019 a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite din Camera Deputaţilor şi Senat.

3727 afișări

Astfel, 17 parlamentari au votat ''pentru'', 7 au votat ''împotriva'' propunerii de buget pentru Ministerul Apărării, iar doi aleşi s-au abţinut.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat că proiectul de buget al instituţiei pe care o conduce este mai mare cu aproximativ 18% faţă de cel de anul trecut. "Asta înseamnă că banii pe achiziţiile de tehnică nouă nu vor fi afectate. Ceea ce s-a înrtâmplat cu acea sumă care Opoziţia spunea că se va pierde de la Ministerul Apărării este o greşeală pentru că discutăm de nişte sume care se cheltuiesc tot în MApN, iar toate normele NATO care spun minim ca să fie 2% şi minim 20% pentru înzestrare acestea se respectă şi discutăm inclusiv de sistemul militar spitalicesc, unde au acces tot militarii. Cei 2% sunt cheltuielile inclusiv de personal, pensii. Bugetul Apărării nu a fost afectat cu această decizie. (...) În acest an, putem să angajăm până 3,23%, dacă toate lucrurile vor merge şi lucrările pe care le-am început în acest moment le vom închide", a completat Gabriel Leş.

Întrebat ce se întâmplă cu achiziţia corvetelor, ministrul Apărării a precizat că în acest moment procedura este suspendată pe aspecte care ţin de legalitate. "Vom vedea care va fi decizia instanţei. Aşteptăm decizia instanţei pentru că, dacă, de exemplu, o instanţă va anula acea hotărâre de Guvern, vă daţi seama că toată procedura este afectată. Hotărârea de Guvern reglementează tocmai acest aspect, pricedura de licitaţie, dacă nu , vom vedea decizia ulterioară".

Gabriel Leş a precizat că dacă hotărârea de Guvern nu este anulată în instanţă, atunci se poate decide un câştigător.

Ministrul a mai anunţat că a fost alocată suma de aproximativ 35 de milioane de lei pentru Institutul Cantacuzino. "În acest an, o să producem şi anumite doze de ... nu vaccinuri, că sunt anumite produse de imunitate şamd. Lucrurile încep să funcţioneze şi acolo, o să vă ţinem la curent. Binenţeles că avem în vedere şi modernizarea sălilor şi zonelor de lucru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici