Ministrul Mediului, referitor la criza gunoiului din Sector 1: „Nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei”

  • Ministrul Mediului Tánczos Barna spune, referitor la criza gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei, că nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei.
  • El a salutat decizia operatorului de a relua colectarea deşeurilor.
698 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, referitor la criza gunoiului din Sector 1: „Nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei”

Ministrul Mediului, referitor la criza gunoiului din Sector 1: „Nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei”

„Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate şi mă bucur că apelul nostru de reluare a colectării deşeurilor a contribuit la o normalizare a situaţiei din sectorul 1 al Capitalei. Anunţul oficial al operatorului este în primul rând o veste bună pentru locuitorii sectorului 1. În al doilea rând, este o veste bună pentru un climat de mediu normal într-o capitală europeană”, a declarat Tánczos Barna.

Acesta susţine că orice oraş are nevoie de colectarea continuă a deşeurilor, indiferent de discuţii sau neînţelegeri birocratice.

„Nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei sau să anuleze orice responsabilitate de mediu, chiar şi temporar. Nu în ultimul rând, mă gândesc la cum privesc oamenii astfel de incidente: oare nu cumva pot fi ei demotivaţi în a avea conştiinţa de mediu câtă vreme autorităţile dau semnale ca se poate suspenda un serviciu indispensabil? Sper ca odată reluat serviciul de colectare, acesta să nu mai înregistreze întreruperi şi astfel de episoade să nu se mai repete. De aceea, atât Primăria Capitalei cât şi primăriile de sector trebuie să găsească soluţii comune de colectare, sortare şi reciclare a deşeurilor aşa cum prevede legea”, a mai spus ministrul Mediului.

Operatorul de salubritate din Sectorul 1 al Capitalei a anunţat sâmbătă seara că „situaţia de blocaj a fost dezamorsată”, iar compania va mobiliza toate resursele pentru a colecta deşeurile acumulate.

CITEŞTE AICI: Gunoaiele din Sectorul 1 s-au strâns seara, după ce conflictul cu Primăria a fost aplanat pe moment

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici