O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropierea litoralului românesc. Cel puţin două persoane au decedat. UPDATE: Un elicopter a fost trimis să preia o persoană rănită grav

  • O navă s-a scufundat la aproximativ 100 de kilometri de litoralul romanesc.
  • Nava VOLGO BALT 179 plecase de la Rostov-pe-Don pe 6 martie şi trebuia să ajungă în seara asta la Constanţa, potrivit datelor de pe marinetraffic.com, consultate de MEDIAFAX.
  • Echipajul navei era format din 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni.
  • Bilanţ provizoriu: 10 persoane salvate, 2 persoane decedate, 1 persoană rănită grav.
14263 afișări
Imaginea articolului O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropierea litoralului românesc. Cel puţin două persoane au decedat. UPDATE: Un elicopter a fost trimis să preia o persoană rănită grav

NEWS ALERT O navă s-a scufundat în Marea Neagră în aproprierea litorarului românesc. UPDATE: Cel puţin două persoane decedate

UPDATE A fost declaşată procedura de MEDical EVACuation. GSP va trimite un elicopter pentru a o prelua pe femeia rănită, starea ei se înrăutăţeşte.

UPDATE Bilanţ provizoriu: 10 persoane salvate, 2 persoane decedate, 1 persoană rănită grav. Persoanele salvate vor fi trasportate la spitalul din Constanţa.

Una dintre persoanele decedate este comandantul navei.

"La 04:40 dimineaţa GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava “Volgo Balt 179”. Operaţiunea de Salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile 50 km/h şi valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179” a fost de abandon navă", a transmis într-un comunicat Grupul Serviciilor Petroliere.

Poziţia comunicată de Volgo Balt 179 la momentul semnalului SOS: 76 de mile în largul Mării Negre.

VEZI AICI PRIMILE IMAGINI DE LA SALVAREA MARINARILOR

Ştire iniţială

O navă s-a scufundat la aproximativ 100 de kilometri de litoralul romanesc.

Nava VOLGO BALT 179 plecase de la Rostov-pe-Don pe 6 martie şi trebuia să ajungă în seara asta la Constanţa, potrivit datelor de pe marinetraffic.com, consultate de MEDIAFAX.

Marinarii au sărit în apă sa se salveze. La acestă oră echipaje româneşti intervin pentru salvarea marinarilor.

Opreaţiunea de salvare este derulată de serviciul MRCC al Autorităţii Navale Române. 

Potrivit primelor informaţii, incidentul s-ar fi produs din cauza vremii.

Ştire în curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici