Patru persoane au murit la Focşani, în urma unei bătăi cu topoare. Motivul pentru care o familie a fost ucisă / Cinci presupuşi agresori, audiaţi la Parchet / Primar: Este un incident fără precedent

Doi fraţi, soţia şi copilul unuia dintrei ei au murit, în noaptea de marţi spre miercuri, la Focşani, în urma unui conflict în familie. Neînţelegerile au început după ce o tânără şi-a părăsit iubitul. Principalul suspect este un văr al celor doi fraţi, au declarat surse judiciare.

9538 afișări
Imaginea articolului Patru persoane au murit la Focşani, în urma unei bătăi cu topoare. Motivul pentru care o familie a fost ucisă / Cinci presupuşi agresori, audiaţi la Parchet / Primar: Este un incident fără precedent

Patru persoane au murit la Focşani, în urma unei bătăi cu topoare. Cinci presupuşi agresori, audiaţi la Parchet

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, declară că incidentul în urma căruia au murit patru persoane, după o bătaie cu topoare, este fără precedent.

”Nu am avut niciodată după Revoluţie aşa ceva. Şi nici înainte de Revoluţie. Este un incident fără precedent la noi în oraş. Din păcate, s-a ajuns în situaţia aceasta. Din ce am înţeles a pornit pe un fond de gelozie şi o dispută între membrii unei familii de romi. Ei au regulile lor, legile lor după care acţionează, în anumite situaţii, când îşi sancţionează membrii de familie, partenerii, rudele. Consider că ceea ce s-a întâmplat aseară este total deplasat şi nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată în România, nu numai în Focşani”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, locuitorii din Focşani nu trebuie să se simtă în pericol, pentru că forţele de ordine asigură liniştea şi ordinea publică în municipiu.

”Sunt patrule atât de Poliţie Locală, cât şi de jandarmi. (...) Practic, noi am luat toate măsurile de precauţie, dar incidentul a fost fulgerător, s-a întâmplat foarte repede, în urma unei altercaţii în curte care a degenerat apoi în stradă. Poliţia a intervenit foarte rapid”, a declarat Cristi Misăilă.

Acesta intenţionează să amplaseze mai multe camere de supraveghere în oraş.

Fiica unuia dintre cei doi fraţi care au decedat ar fi avut o relaţie cu fiul agresorului, pe care l-ar fi părăsit recent pentru un alt bărbat, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Familia fetei ar fi mers, marţi seara, în vizită la nişte rude care locuiesc lângă cele ale bărbatului părăsit. Când s-au întâlnit, pe fondul întâmplărilor menţionate şi al consumului de alcool, rudele cuplului destrămat s-au luat la bătaie, folosind topoare. În primă fază, la faţa locului au ajuns jandarmii care patrulau în zonă, ulterior fiind solicitaţi poliţiştii, care au ajuns în patru minute de la sesizare, au explicat sursele citate.

Cei care au fost implicaţi în scandal nu ar fi cunoscuţi ca făcând parte dintr-un clan, nefiind sesizări la poliţie pe numele acestora.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader, a declarat că este vorba despre un conflict spontan, izbucnit după ce persoanele implicate au consumat alcool, dar cauzele exacte urmează să fie stabilite ulterior.

Surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea declarat că cinci presupuşi agresori sunt audiaţi la ora transmiterii acestei ştiri. Conform aceloraşi surse, la locul conflictului au fost găsite două topoare.

Bogdan Toader a mai declarat că persoanele s-au bătut cu topoarele pe o stradă din Focşani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici