Video Paznic de vânătoare, surprins când a împuşcat, în sat, doi câini folosiţi la braconaj. Oamenii se plâng că în apropiere se jucau copii

Un paznic de vânătoare din localitatea Vela, judeţul Dolj, este cercetat penal după ce a împuşcat doi câini de vânătoare, aparţinând unor persoane pe care le-ar fi prins la braconaj; totul s-ar fi petrecut în apropierea unor copii, care se jucau în zonă.

5682 afișări

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii fac cercetări pentru braconaj şi uz de armă fără drept.

„Am fost sesizaţi de paznicul de vânătoare cum că a sesizat vreo trei persoane care veniseră la braconaj cu doi câini ogari. Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj şi uz de armă letală fără drept, pentru că există suspiciuni că respectivii câini au fost împuşcaţi”, a declarat reprezentantul IPJ Dolj.

O expertiză a specialiştilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Dolj va stabili dacă animalele au fost ucise prin împuşcare sau nu.

„Dacă au fost sau nu împuşcaţi câinii trebuie stabilit în urma unei expertize efectuate de către specialişti din cadrul DSVSA pentru că animalele găsite moarte la faţa locului au fost ridicate. Există şi posibilitatea ca ele să fi murit din alte cauze şi ulterior să fi fost împuşcate. În urma cercetărilor, se va stabili cu exactitate cum s-a petrecut”, a mai afirmat Cosmin Grădinaru.

Iubitorii de animale îl acuză pe bărbat că nu este la prima faptă de acest gen şi că ar mai fi împuşcat animale. Mai mult, în apropiere s-ar fi aflat şi nişte copii, care ar fi putut fi răniţi.

„Marinescu Jane paznic de vânătoare în localitatea Vela-Dolj a împuşcat doi câini ogari la 4 metri de gardul din marginea satului. Au fost împuşcaţi la câţiva metri de copiii care se jucau în curte prin zăpadă şi care puteau fi împuşcaţi cu nepăsare din cauza urii faţă de animale! A mai împuşcat câini în sat dar a scăpat. De data asta putem face ceva!! Avem filmare, poze, tot ce trebuie! Distribuiţi mai departe să vadă toată lumea ce fac paznici de vânătoare ...”, scrie o persoană pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici