Video PROGNOZA Meteo: Ploi pe tot parcursul weekendului. Când vor creşte temperaturile

Duminică, de Florii, şi pe tot parcursul weekendului, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului şi, temporar, va ploua pe arii restrânse. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, înainte de Paştele ortodox, respectiv pe 25-26 aprilie, anunţă meteorologii.

195 afișări

În acest sfârşit de săptămână, vor fi înnorări în cea mai mare a intervalului, şi temporar, va ploua pe arii restrânse ziua şi local noaptea în regiunile nordice, nord-vestice, la deal şi la munte, şi pe spaţii mai mici, cu o probabilitate mai mare în regiunile centrale şi sudice.

"Sezonul de primăvară se caracterizează prin alternanţa acestor zile cu ploi şi cele cu cer mai senin, practic din datele de care dispunem în acest moment, vremea s-ar mai ameliora sub aspectul precipitaţiilor, undeva din data de 25-26 aprilie", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu ANM, Oana Catrina.

În ceea ce priveşte regimul termic, nu vor exista variaţii semnificative faţă de ziua de vineri, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 22 de grade Celsius, iar minimele între 3 şi 9 grade Celsius, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei.

"În ceea ce priveşte evoluţia vremii în ţară, în acest weekend nu scăpăm de ploi, nici de înnorări. Sâmbătă, vor fi înnorări mai accentuate în prima parte a intervalului în Sudul, Estul şi Centrul ţării, iar noaptea cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului, însă doar pe arii restrânse, trecător va ploua slab", a mai spus Oana Catrina.

În Bucureşti, în weekend ne aşteaptă o vreme capricioasă de primăvară.

"Vor fi perioade cu înnorări şi trecător ploi slabe. Sâmbătă, în prima parte a intervalului, trecător vor fi posibile ploi slabe, iar duminică, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei şi în orele serii să plouă, vorbim de ploi slabe, ploi ce vor avea şi caracter de aversă, posibil însoţite de descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat. Din punct de vedere termic, în continuare, valorile de temperatură se vor situa sub cele climatologic specifice datei. Sâmbătă, la orele prânzului, se vor înregistra în jur de 14 grade Celsius, în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi 5-6 grade, iar duminică 15-16 grade, în timp ce în noaptea de duminică spre luni, mercurul din termometre va coborî spre 6 grade", a mai precizat reprezentantul ANM.

La munte, la altitudini mari, de peste 1500 de metri, sunt aşteptate şi precipitaţii sub formă de ninsoare, dar neînsemnate cantitativ.

La începutul săptămânii viitoare, nu vor fi variaţii termice faţă de cele din weekend. Astfel, la început de săptămână se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 10 şi 22 grade Celsius, cu 15 grade în Capitală, dar ploile vor continua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici