Video Protest al consilierilor de probaţiune înaintea bilanţului ANP. Nemulţumirile, strigate în stradă: "Nu am ieşit pe vremea asta să protestăm de bine"

Zeci de consilieri de probaţiune s-a strâns, miercuri dimineaţa, în faţa sediului INS unde are loc prezentarea raportului de activitate al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, eveniment la care participă şi ministrului Justiţiei. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă.

680 afișări

"Volumul de muncă este exagerat de mare. Suntem 550 de consilieri de probaţiune la un număr de 90.000 de persoane condamnate. Mai mult decât atât, preşedintele ţării a promulgat săptămâna trecută o nouă lege, care ne pune în slujba condamnaţilor, în sensul de a le întocmi rapoarte cu recomandări pe piaţa muncii. Îi aducem aminte preşedintelui că meseria de consilier de probaţiune nu are legătură cu cea de expert pe piaţa muncii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Crina Mocanu, preşedintele Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciul de Probaţiune.

"Nu am ieşit pe vremea asta să protestăm de bine. Vrem condiţii de muncă mai bune, să ni se dea drepturile salariale pe care le merităm. Trebuie neapărat sa crească numărul de consilieri de probaţiune", a spus Ionel Orga, consilier la Serviciul de probaţiune din Arad.

"Protestăm, în primul rând, pentru salarii, pentru că de la 1 ianuarie ne-au scăzut salariile faţă de luna decembrie 2017 şi ne-au distrus cu legea asta unică de salarizare. În al doilea rând, suntem foarte puţini consilieri şi am ajuns să supraveghem câte 150 de condamnaţi fiecare, în condiţiile în care Uniunea Europeană recomandă 20 de condamnaţi de consilier", spune Simona Gheorghiu, serviciul probaţiune Dâmboviţa.

"Este cel de-al treilea an consecutiv în care consilierii de probaţiune aleg să marcheze momentul bilanţului pe anul anterior protestând în stradă faţă de disciminările salariale, condiţiile de muncă necorespunzătoare, personalul insuficient şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile de către Ministerul Justiţiei şi Direcţia Naţională de Probaţiune", au transmis consilierii printr-un comunicat de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici