Video PROTEST în Piaţa Victoriei faţă de solicitarea de revocare a procurorului-şef al DNA. Manifestanţii au cerut DEMISIA ministrului Justiţiei, Tudorel Toader/ Mesaje anti-PSD, anti-guvernamentale şi pro-DNA la Cluj, Sibiu şi Timişoara

Câteva mii de persoane au protestat duminică seara, în Piaţa Victoriei, faţă de solicitarea de demitere a şefei DNA şi au cerut demisia ministrului Justiţiei, iniţiatorul acestui demers.

5171 afișări

Manifestanţii au scandat "Demisia", "Tudorele, nu uita, va veni şi ziua ta!", "Jos comunismul!" sau "Nu suntem o naţie de hoţi" şi au adus pancarte cu mesaje precum "Susţinem DNA şi o justiţie independentă! Codruţa, keep it up!".

Jandarmii au montat garduri de protecţie în zonă.

Duminică seara, în Bucureşti s-au înregistrat minus 5 grade Celsius şi a nins. Organizarea protestului s-a făcut pe reţelele de socializare.

"Ministrul justitiei, Tudorel Toader a decis, fara sa aduca argumente, declansarea procedurii de revovcare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Da, stim, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toaca banii romanilor si vor sa traiasca linistit cu asta. Apropos, in 2016, DNA, doar in dosarele de mare coruptie, a urmarit recuperarea sumei totale de 667 milioane euro. Adica bani furati de la romani de catre corupti. NU RENUNTAM, nu acceptam un abuz facut o gasca de infractori . Duminica ne vedem in fata la Guvern pentru a cere demisia ministrului inJustitiei", se arată pe pagina de socializare a evenimentului.

Protest la Cluj şi faţă de lipsa steagului UE din poza oficială a Guvernului Dăncilă

Peste 200 de persoane protestează, duminică seara, la Cluj-Napoca, faţă de lipsa steagului UE din poza oficială a Guvernului Dăncilă, ei prezentând două steaguri ale Uniunii, aduse de la Bruxelles, pe care le vor preda, în 6 martie, la Palatul Victoria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat, duminică seară, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca şi au scandat mesaje anti-PSD, anti-guvernamentale şi pro-DNA.

Sorin Bobiş, iniţiatorul Marşului Speranţei, în cadrul căruia mai mulţi clujeni au mers pe jos până la Bucureşti, a declarat că a iniţiat şi operaţiunea „Aducem steagul înapoi”, pentru a transmite un mesaj Guvernului ca România să menţină calea europeană.

"Am adus de la Bruxelles două steaguri ale UE, primite de la Parlamentul European, care au trecut prin mai multe oraşe europene şi va ajunge în 6 martie la Bucureşti, la Guvern. Am sesizat că din poza oficială de la învestirea Guvernului Dăncilă lipsea steagul UE, ceea ce înseamnă că guvernanţii noştri au uitat de Europa şi acolo trebuie să rămânem. Ne-am propus să aducem noi steagul şi să îl punem la locul lui", a spus Bobiş.

De asemenea, la Cluj a fost adus din Munchen şi un steag al UE de mari dimensiuni, de 10 pe 8 metri, care a fost desfăşurat pe Bulevardul Eroilor.

Oamenii au cântat imnul naţional şi cel al Uniunii Europene.

Proteste în Timişoara, Sibiu şi Bistriţa faţă de propunerea de revocare a şefei DNA

În oraşe precum Timişoara, Sibiu şi Bistriţa au loc, duminică seara, proteste împotriva revocării Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA. Oamenii cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat, duminica seara, în Piata Operei din Timişoara pentru a protesta faţă de propunerea ministrului de Justiţiei de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi pentru a solicita demisia lui Tudorel Toader.

Manifestantii ţin în mâini afişe cu mesaje precum "Demisia", "Tudorel, marioneta penalilor! Demisia", "Nu va fie frica, Liviu Dragnea pica" sau "Toţi pentru justiţie".

De asemenea, protestatarii scandează "DNA sa vină să vă ia", "Tudorel e slugă model" sau "PSD, ciuma roşie".

Protestul este autorizat până la ora 21.00.

Şi la Bistriţa, peste 100 de oameni cer în stradă demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Oamenii s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din oraş deşi afatră sunt -7 grade Celsius.

Protestatarii spun că o susţin pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Oamenii scandează „PSD ciuma roşie”, „DNA să vină să vă ia”, „Tudorele, demisia”, „Bucureşti nu uita Bistriţa e de partea ta”, „România, trezeşte-te”.

În Sibiu sunt peste 400 de oameni în stradă, aceştia protestând împotriva ministrului Justiţiei şi pentru susţinerea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Mare din oraş şi scandează „PSD, ciuma roşie”, „Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, „Tudorele, fă ceva, dă-ţi demisia”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici