Scandal diplomatic Ungaria-Ucraina, în urma interdicţiei primite de liderul UDMR. Ambasadorul ucrainean, convocat de MAE ungar / Kelemen spune că nu a prezentat paşaport ungar

Ministerul de Externe al Ungariei l-a convocat pe ambasadorul ucrainean la Budapesta într-o întâlnire specială care va avea loc luni, după ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost împiedicat, sâmbătă, să intre în Ucraina, relatează site-ul agenţiei MTI.

6829 afișări
Imaginea articolului Scandal diplomatic Ungaria-Ucraina, în urma interdicţiei primite de liderul UDMR. Ambasadorul ucrainean, convocat de MAE ungar / Kelemen spune că nu a prezentat paşaport ungar

Scandal Ungaria-Ucraina, în urma interdicţiei primite de liderul UDMR din Români. Ambasadorul ucrainean a fost convocat de MAE ungar

Kelemen a informat pe reţelele de socializare online că i-a fost interzisă intrarea în Ucraina timp de un an şi jumătate, fără nicio explicaţie, în timp ce se pregătea participe la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar de Externe, Tamas Menczer, a declarat pentru MTI că această interdicţie este "inacceptabilă" şi "împotriva Ungariei".

Kelemen: Nu am folosit paşaport maghiar, ambasadorul Ucrainei să prezinte acte care interzic accesul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu a folosit paşaport maghiar la punctul de frontieră cu Ucraina, aşa cum a spus ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, şi îi cere acestuia să prezinte documentele care au interzis, în trecut, accesul său pe în Ucraina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei postări, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor consideră reacţia ambasadorului Ucrainei la incident ca fiind una „nepotrivită”.

„Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, printr-o apreciere nepotrivită a incidentului de astăzi (sâmbătă – n.r.) afirmă că am încercat să intru în Ucraina cu paşaport maghiar. Nu am fost în Ucraina în ultimii douăzeci de ani şi nu am folosit niciodată paşaport maghiar. Pot prezenta documentele incidentului de astăzi. Cer Ambasadorului Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, să prezinte, la rândul său, documentele care au interzis, în trecut, accesul meu pe teritoriul Ucrainei”, a arătat Kelemen.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost împiedicat, sâmbătă, să intre în Ucraina, unde vroia să participe la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, precizează că preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 şi că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici