Video Terasele s-au micşorat cu 75 la sută, fă-ţi rezervare din timp: ”O să servim cam 25 – 30 la sută din capacitatea obişnuită”

  • Ştefan, proprietarul unei terase, a rămas cu 40 de locuri din cele 120 pe care le avea înainte de epidemie
  • Vali, un antreprenor, plăteşte doar jumătate din impozit
  • Autorităţile caută soluţii pentru a extinde spaţiul pentru terase
243 afișări

Ca să ajungi să guşti cel mai bun irish coffee, la o terasă cu specific irlandez, din Braşov, trebuie să îţi faci rezervare cu câteva zile înainte. Ştefan, patronul localului,  priveşte neputincios cum i-au dispărut, în pandemie, 80 de locuri pentru turişti.

Vali Bărbat, proprietarul unui local dedicat montaniarzilor şi bicicliştilor, îşi mai scoate din pierderi cu ajutorul primăriei care i-a redus impozitul pe terasă cu 50 la sută. Adevăratul spijin vine de la clienţii fideli care se aşează la terasa lui indiferent de vreme.

”O să servim cam 25 – 30 la sută din capacitatea obişnuită. Au fost date legile, dar nu de cineva care chiar are de-a face cu domeniul ăsta”, a declarat Ştefan Gleveşanu, proprietarul unei terase.
 
”Municipalitatea ia în considerare posibilitatea, acolo unde suprafaţa terenului permite, majorarea acestor terase astfel încât măsurile de distanţare socială să nu afecteze foarte mult activitatea economică”, spune Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Braşov.
 
”Noi am depus cerere pentru ocuparea domeniului public, ei au fost foarte drăguţi şi au oferit jumătate din preţ”, a precizat şi Vali Bărbat, un alt antreprenor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici