Video Restricţii de circulaţie în Piaţa Victoriei. Transportatorii BLOCHEAZĂ din nou centrul Capitalei/ UPDATE: 2.000 de maşini, la protest| FOTO, VIDEO

Confederaţia transportatorilor COTAR a anunţat că nu renunţă la protestul anunţat pentru joi, 21 martie, când şi-a propus să iasă în stradă cu mii de maşini.

1911 afișări

UPDATE 9.30 COTAR: La protest vor participa cel mult 2000 de maşini, nu vrem să blocăm traficul

Pe platoul din Piaţa Victoriei erau la ora 9:00 1.000 de maşini, iar numărul maxim va ajunge la 2.000, pentru că protestatarii nu doresc să blocheze traficul, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

La protest participă şi transportatori din Cluj, Arad, Timişoara, Iaşi Bacău, Constanţa, Dolj, pentru că pirateria este problema ţării, nu a Bucureştiului, spune Ştefănescu.

„Cerem ca această activitate neautorizată, nelicenţiată să fie sancţionată. Nu poţi să îţi iei maşina din faţa blocului şi să faci transport de persoane. Altfel, abrogaţi toate legile care sunt pe transport şi facem şi noi acelaşi lucru. Dar nu se poate ca noi să respectăm nişte legi şi alţii să nu le respecte. Iar parlamentarii să ceară un studiu de mobilitate, de oportunitate, şi dacă se dovedeşte că cererea de taxiuri pe piaţă este mai mare decât este acum, putem spori coeficientul de la 4 la mie la 5, la 6 la mia de locuitori. Mâine fiecare poate să îşi deschidă un notariat sau un cabinet medical, fără a avea actele necesare, fără a fi medic sau notar. Ministrul Cuc a spus că săptămâna viitoare se va da ordonanţa care a iniţiată. Uber nu ar trebui să îşi facă lobby la parlamentarii noştri, ca să i promoveze un proiect de lege pentru ei anume. Toate entităţile ar trebui să respecte legile din România. Dacă nu se dă ordonanţa nici săptămâna viitoare, vom veni în toată ţara în număr foarte mare”, a declarat Ştefănescu.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) protestează joi în Capitală, pentru că Guvernul nu a promovat OUG promisă în urmă cu trei săptămâni, informează confederaţia.

ŞTIREA INIŢIALĂ

„Indiferent ce a anunţat Guvernul, în urma protestului organizat astăzi , noi vom ieşi în stradă mâine, cu cele 5.000 de maşini din toată ţara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliţi. Aceeaşi promisiune ne-a mai stopat acţiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis , cu eliminarea sintagmei "în mod repetat" , cu trecerea activitatii de ”rent a car” la Ministerul Transporturilor , nu renunţăm la programul de proteste anunţat", a precizat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

„Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare.

COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane.

Miercuri a avut loc un protest al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, în Piaţa Victoriei. O delegaţie a FORT a discutat cu ministrul Transportatorilor Răzvan Cuc. La protestul au participat şi membri ai federaţiei din întreaga ţară, prezenţi la manifestare cu autobuze, autocare şi autoturisme.

Confederaţia transportatorilor COTAR a anunţat că nu renunţă la protestul anunţat pentru joi, când şi-a propus să iasă în stradă cu 5.000 de maşini. „Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei «în mod repetat» , cu trecerea activitatii de «rent a car» la Ministerul Transporturilor , nu renunţăm la programul de proteste anunţat", a precizat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Restricţii de circulaţie

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că joi circulaţia în zona Pieţei Victoria, acolo unde are loc un protest al sindicaliştilor Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor din România (COTAR), va fi restricţionată în intervalul orar 06.30-15.00.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

- începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

- la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

- începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Poliţiştii recomandă ca rute alternative Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici