Un cutremur de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 3.33, în Vrancea, la o adâncime de 134 de kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

1657 afișări
Imaginea articolului Un cutremur de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea

Un cutremur de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a declarat, la TVR Info, că seismul înregistrat joi dimineaţa este cel mai mare din februarie până în prezent, însă nu constituie niciun motiv de îngrijorare.

Mircea Radulian a subliniat faptul că sesimul din Vrancea nu are legătură cu cel din Indonezia. Miercuri s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 8,6 grade, în largul insulei Sumatra.

Mai mult, directorul ştiinţific al INFP a declarat că în medie, pe lună, se înregistrează 15-20 de cutremure, iar activitatea seismică înregistrată în ultima perioadă este mică în comparaţie cu statisticile seismologilor.

Astfel, Mircea Radulian a susţinut că în februarie s-au înregistrat opt seisme, în martie 14, iar în luna aprilie, până în prezent, şase cutremure.

"2012 nu reprezintă nimic special pentru România (din punct de vedere sesimologic-n.r.)", a precizat Mircea Radulian.

Oficialul a spus că pentru România un cutremur, în Vrancea, cu magnitudinea de 7 grade ar constitui unul care ar produce efecte deosebit de puternice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici