VIDEO Cine e jandarmul în civil care a ajuns la spital după ce a fost bătut de colegii lui în Piaţa Victoriei: "Nu era acolo întâmplător, era plasat între băieţii de la Dinamo"

Surprins video de către Vice România, momentul în care un jandarm în civil este bătut de un grup de colegi în uniformă a cunoscut una dintre cele mai rapide şi ample distribuiri din online-ul românesc al ultimilor ani.

23762 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cine e jandarmul în civil care a ajuns la spital după ce a fost bătut de colegii lui în Piaţa Victoriei: "Nu era acolo întâmplător, era plasat între băieţii de la Dinamo"

Cine e jandarmul în civil care a ajuns la spital după ce a fost bătut de colegii lui în Piaţa Victoriei: "Nu era acolo întâmplător, era plasat între băieţii de la Dinamo" (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Amuzant dacă nu ar fi trist, momentul care a avut loc în Piaţa Victoriei miercuri seara, atunci când a avut loc conflictul dur dintre Jandarmerie şi presupuşii ultraşi ai lui Dinamo, capătă noi direcţii. Informaţiile ProSport obţinute din rândul membrilor galeriilor indică faptul că ”civilul” cu pricina este un cunoscut monitor al Jandarmeriei, personaj folosit la meciurile de fotbal şi însărcinat cu supravegherea membrilor galeriei de cele mai multe ori chiar din mijlocul acestora.

E un băiat pe care îl ştim de la meciuri, vine în civil cum vin şi alţi jandarmi. Nu e celebru ca Petrică, veteranul pe care îl ştie chiar toată lumea, dar cei care merg des în peluză îl cunosc pe tipul bătut. În seara cu bătaia, în mod curios, el era între nişte băieţi din grupurile din galeriile lui Dinamo. Să nu credeţi că era acolo pentru monitorizare, dacă era paşnic nu era luat la bătaie de colegii lui în uniformă”, a spus pentru ProSport un membru al unei galerii bucureştene.

Agita spiritele sau supraveghea huliganii?

Contactat de ProSport vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a precizat că nu a analizat filmuleţul difuzat de Vice, dar a precizat că jandarmii în civil de la faţa locului erau însărcinaţi doar cu filmarea şi fotografierea acţiunii. Totuşi, relatările celor de la faţa locului îl contrazic pe Georgian Enache.

Dacă filma nu avea de ce să fie luat pe sus de colegii lui, bătut. Erau o grămadă de reporteri care filmau bătăile, unul nu a păţit ceva şi păţea chiar jandarmul în civil!?”, spun surse dintre suporteri. În acest context, pe grupurile de suporteri se vorbeşte despre faptul că jandarmul ar fi fost bătut pentru că cei în uniformă l-au identificat având un comportament huliganic, spun suporterii, pentru a-i încuraja pe ”ultraşi” să acţioneze violent: ”Nu avea cameră video, nu avea aparat foto, nu avea nimic. El s-a ridicat după ce a luat bătaie şi tot ce căuta era staţia, nu camera de filmat. Unde a dispărut camera de filmat!?

Comunicatul oficial al Jandarmeriei: A alunecat în timp ce imobiliza un individ cu o torţă!

După ce a fost contactat de ProSport, Georgian Enache a revenit cu un comunicat de presă în care a prezentat punctul de vedere al Jandarmeriei. ”Precizăm că misiunea jandarmului consta în a identifica şi semnala orice împrejurări de natură a aduce grave tulburări ordinii şi siguranţei publice. [...] Imaginile prezentate nu arată întregul context al desfăşurării acţiunii, ci doar o secvenţă, care nu aduce claritate asupra coerenţei modului de acţiune al ofiţerului. În încercarea de a imobiliza o persoană care arunca cu materiale pirotehnice în forţele de ordine, acesta s-a dezechilibrat şi a căzut, moment în care a fost surprins de actiunea dispozitivului de intervenţie”, se arată în comunicarea oficială.

Aşadar, explicaţiile Jandarmeriei susţin faptul că jandarmul în civil ar fi fost bătut după ce a fost confundat, totul în timp ce intervenea asupra unui ”ultras” cu o torţă. În convorbirea telefonică, Georgian Enache a spus pentru ProSport că nu ştie dacă jandarmul cu pricina este detaşat de obicei pe stadioane, pentru a monitoriza galeriile. În comunicat se mai precizează faptul că jandarmul a avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenţia colegilor săi: ”Imediat după acest incident,  acesta a primit îngrijirile de specialitate la Spitalul Gerota din Capitală, fiind externat în data de 02 februarie a.c. În acest moment starea lui este stabilă, nefiind necesare alte investigaţii medicale”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici