Vlădescu: Toate salariile bugetarilor sunt reduse cu 25%, ulterior va fi un nou sistem de salarizare

Salariile bugetarilor vor fi reduse uniform cu 25%, iar până la finele anului va fi elaborat un nou sistem de salarizare care va include trepte de salarizare fără discrepanţe majore între domenii şi cu o reducere a raportului între cel mai mic şi cel mai mare salariu, potrivit ministrului Finanţelor.

85 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Toate salariile bugetarilor sunt reduse cu 25%, ulterior va fi un nou sistem de salarizare

Vlădescu: Toate salariile bugetarilor sunt reduse cu 25%, ulterior va fi un nou sistem de salarizare (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

"În acest moment, singura măsură pe care o vom introduce este aceea de reducere uniformă cu 25% a tuturor salariilor în sectorul bugetar. În plus, şi în această scrisoare de intenţie cu FMI am specificat că până la sfârştiul anului 2010 vom avea un nou sistem de salarizare a personalului din sectorul bugetar, iar acest sistem de salarizare va ţine cont de treptele pe care fiecare angajat în sectorul bugetar va trebui să se aşeze. Aceste trepte vor fi egale - indiferent dacă acel angajat este într-o primărie sau într-o zonă de administraţie centrală - dacă responsabilitatea este egală, şi fără discrepanţe majore între sectoare, lucru care astăzi nu este rezolvat", a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, într-o declaraţie susţinută la Guvern la finalul negocierilor cu FMI.

El a arătat că va fi redus inclusiv raportul între cel mai mic şi cel mai mare salariu în sectorul bugetar.

"Dacă acest lucru va putea fi negociat cu sindicatele şi vom avea o grilă de salarizare agreată de noi toţi, acest lucru se va putea face şi mai repede în limitele fondului de salarii disponibil", a spus Vlădescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că, în urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au ales soluţia reducerii salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici