Video Zeci de turişti, evacuaţi în urma unui incendiu de vegetaţie izbucnit lângă Cetatea Poenari din Argeş / UPDATE Circulaţia este oprită pe DN7C Transfăgărăşan până luni

Circulaţia rutieră este oprită, până luni dimineaţă, pe DN7C Transfăgărăşan, pe ambele sensuri de mers, din cauza incendiului de vegetaţie produs în comuna Arefu, judeţul Argeş, şi a căderilor de pietre pe carosabil.

2331 afișări

Potrivit Centrului Infotrafic, traficul este oprit pe DN7C Transfăgărăşan, pe ambele sensuri de mers, din cauza incendiului de vegetaţie produs la kilometrul 57, în comuna Arefu, judeţul Argeş şi a căderilor de pietre pe carosabil.

Se estimează ca traficul să fie reluat în condiţii normale în cursul dimineţii, în jurul orei 8.00.

Incendiul a izbucnit duminică în apropiere de Cetatea Poenari, 60 de turişti au fost evacuaţi. Având în vedere terenul din zonă pe care nu se poate interveni, la Arefu a ajuns şi un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket, urmând să intervină pentru stingerea flăcărilor.

ŞTIREA INIŢIALĂ

60 de turişti au fost evacuaţi, duminică, după ce un incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit în apropiere de Cetatea Poenari, judeţul Argeş. Incendiul se manifestă pe 500 de metri pătraţi. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a produs în apropiere de Cetatea Poenari.

La faţa locului intervin trei autocamioane, două autospeciale de primă intervenţie şi un echipaj SMURD.

Incendiul se manifestă pe 500 de metri pătraţi.

Potrivit sursei citate, 20 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor. De asemenea, 60 de turişti au fost evacuaţi.

Traficul rutier a fost restricţionat lângă Cetatea Poenari, unde a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată, deoarece există pericolul ca pe şosea să cadă pietre.

Pe de altă parte, s-a cerut intervenţia unui elicopter, deoarece din cauza terenului din zonă nu se poate interveni.

Cetatea Poenari este un monument istoric aflat în judeţul Argeş, situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeşului, lângă localitatea Arefu, la câţiva kilometri de barajul şi lacul de la Vidraru. Ruinele cetăţii sunt amenajate ca obiectiv turistic şi sunt vizitate de turişti români şi străini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici