Ilie Dumitrescu, medie de 11 meciuri pe echipă ca antrenor

Expresia favorită a lui Ilie Dumitrescu înaintea unui meci era "să subordonăm adversarul", însă din 2000, de când s-a apucat de antrenorat, a avut ocazia de prea puţine ori să o folosească, el trecând pe la 13 formaţii şi având în total 143 de meciuri la activ, adică o medie de 11 meciuri pe echipă.

29 afișări
Imaginea articolului Ilie Dumitrescu, medie de 11 meciuri pe echipă ca antrenor

Ilie Dumitrescu, medie de zece meciuri pe echipă ca antrenor (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Când nu vom mai avea şanse să câştigăm titlul, îi voi întinde mâna lui Gigi Becali şi ne vom privi în ochi", spunea Ilie Dumitrescu la instalarea lui în funcţia de antrenor al Stelei. Dar Ilie Dumitrescu nu a mai aşteptat să-l privească în ochi pe finanţatorul stelist, plecat la Strasbourg în calitate de europarlamentar, şi a renunţat la postul de antrenor imediat după egalul cu Astra de pe teren propriu, deranjat de scandările suporterilor "Demisia, demisia!" din ultimele cinci minute ale meciului.

Cariera de tehnician a lui Ilie Dumitrescu părea să atingă apogeul când i-a fost propusă şi a acceptat funcţia de antrenor la Steaua, în urmă cu 40 de zile. Propunere venită oarecum anormal din punctul de vedere al tehnicianului, el antrenând în ultimii patru ani o singură echipa Panthrakikos, din Grecia, în 2009, pentru o singură etapă.

Din punct de vedere sentimental, Ilie Dumitrescu, un produs al centrului de copii şi juniori ai Stelei, părea soluţia firească într-o situaţie de criză la Steaua, cu managerul Victor Piţurcă şi staful său tehnic plecat după trei etape ale Ligii I din cauza neînţelegerilor cu finanţatorul Gigi Becali.

Suporterii stelişti, mai ales cei de la Peluza Sud, cunoscuţi pentru antipatia lor faţă de finanţatorul Gigi Becali, l-au avertizat pe Ilie Dumitrescu că nu va fi susţinut în noua postura, în opinia lor "refuzând să mai vadă încă o glorie stelistă plecată pe uşa din spate a clubului".

Ajuns la Steaua din postura de consultant al unei emisiuni sportive, Ilie Dumitrescu a acceptat de la prima conferinţă că nu va fi susţinut de fani însă a sperat că îi va aduce pe aceştia aproape mai ales datorită contractului său inedit cu clubul, "în valoare de un leu", iar rezultatele echipei îi vor face să se răzgândească.

După primul meci din postura de antrenor la Steaua, 2-1 pe teren propriu cu Victoria Brăneşti, Ilie Dumitrescu a ţinutt să mulţumească suporterilor care au venit pe stadion şi mai ales cei cărora au susţinut echipa, adică cei de la cele două tribune şi fanii de la Peluza Nord a stadionului.

Egalul cu ultima clasată, Astra Ploieşti, meciul cu numărul opt pentru Ilie Dumitrescu la Steaua, şi primul pas cu adevărat greşit pe teren propriu, i-a înfuriat pe suporterii de la Tribuna I, care au început să strige "Demisia" din minutul 87 al meciului, scandare preluată apoi de fanii de la Peluza Nord.

În cariera de jucător, Ilie Dumitrescu a adunat 172 de prezenţe în Liga I şi 33 în cupele europene pentru Steaua. Ca antrenor la Steaua, Ilie Dumitrescu a stat pe banca tehnică cinci meciuri în Liga I şi trei în cupele europene.

Antrenorul Ilie Dumitrescu a anunţat, luni seară, după remiza cu Astra Ploieşti, scor 1-1, că renunţă la funcţia de tehnician al echipei Steaua, precizând că nu poate să stea într-un loc în care un este dorit. Ilie Dumitrescu a preluat echipa Steaua la 11 august, în locul lui Victor Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici